15 Temmuz Ilgaz Tırmanışı gerçekleştirildi

"15 Temmuz'da 15 Zirvede 15 Demokrasi Ateşi" isimli faaliyetler arasında yer alan Ilgaz Tırmanışı, 15-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi.

15 Temmuz Ilgaz Tırmanışı gerçekleştirildi
15 Temmuz Ilgaz Tırmanışı gerçekleştirildi

"15 Temmuz'da 15 Zirvede 15 Demokrasi Ateşi" isimli faaliyetler arasında yer alan Ilgaz Tırmanışı, 15-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonunca planlanan ve Valiliğimizce İl Kutlama Programına alınanarak desteklenen "15 Temmuz'da 15 Zirvede 15 Demokrasi Ateşi" isimli faaliyetler arasında yer alan Ilgaz Tırmanışı, 15-16 Temmuz tarihlerinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Çankırı Valiliği 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sorumluluğunda yer alan Ilgaz Tırmanış programı, TDF Çankırı Temsilciliği ve Çankırı Dağcılık Kulübü ile birlikte düzenlenmiş olup toplam 61 sporcu katılmıştır.

15 Temmuz Cumartesi Ilgaz Mülayim Yaylasında buluşan sporcular kamp kurulması ve keşif yürüyüşünü takiben geceyi çadırlarda geçirmişler, erken saatlerde kalkarak tırmanışa hazırlanmışlardır.

Çankırılı sporcuların yanı sıra Ankara Pars Dağcılık Kulübü sporcuları ile Polis Özel Harekat Dairesinden tam teçhizatlı bir timin yer aldığı etkinlikte 44 sporcu zirve yapmıştır.

Her iki ilin sporcularının sabah erken saatlerde farklı güzergahlardan başlayan zorlu tırmanışı, öğleye doğru 2546 m.lik zirve buluşmasıyla yorgunluklar unutulmuş, bulutların üstündeki zirve bayram yerine dönmüştür.

Etkinliğe tam teçhizatlı olarak katılan Polis Özel Harekat Timi ile birlikte açılan bayrak ve flamaların etrafında topluca çekilen zirve fotoğrafı ve şehitler için okunan fatihayı takiben vedalaşan sporcular geldikleri güzergahı kullanarak inişe geçmişlerdir.

15.00 sularında tamamlanan inişi takiben kamp toplanmış ve yeni bir etkinlikte buluşmak üzere il dışından gelen sporcular uğurlanmıştır.

Etkinliğimizi İl Programına alarak katkı ve destek veren Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ ve Belediye Başkanımız  İrfan DİNÇ başta olmak üzere Polis Özel Harekat Dairesi Başkanlığına, İl Özel İdaresi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, ÇANDAK Kulübü Yönetimi ile emeği geçen çalışma arkadaşımlarıma teşekkür ediyor, katılan sporcuları tebrik ediyorum.

Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sükranlarımızı sunuyor sağlık ve afiyetler diliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER