Tatlıses’in felç kolunu robot iyileştirecek

Sanatçı İbrahim Tatlıses’in silahlı saldırı sonrası felç olan kolu, İsviçre’den getirilen 200 bin liralık robotla tedavi edilecek. Tatlıses, Türkiye’de ilk kez uygulanacak yöntemde kolluna takılacak bir aparatla, simülasyonlu bilgisayar ekranına bakacak ve futbol maçı oynayacak, alışveriş yapacak.

Tatlıses’in felç kolunu robot iyileştirecek
İstanbul Maslak’ta mart ayında silahlı saldırıya uğrayan ve sol kolu felç olan sanatçı İbrahim Tatlıses’in tedavisine Maltepe’de bulunan Romatem Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde devam ediliyor.

FELÇ KOLUNU OYNATACAK

Fizyoterapi, Ergoterapi, Hidroterapi ve Robotik Yürüme Rehabilitasyonu olmak  üzere 4 farklı tedavi yöntemi uygulanan İbrahim Tatlıses, felç kalan kolunu da bir robot aracılığıyla oynatabilecek. İsviçre’den getirilen ve yaklaşık 200 bin liraya mal olan “Armeo Spring” adlı el robotunun tanıtımı dün Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Holoğlu ile rehabilitasyon merkezinin tıbbı koordinatörü Tunç Alp Kalyon tarafından yapıldı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

El robotunun, birtakım nörolojik rahatsızlıkları olanlar ile kaza ve yüksekten düşme gibi nedenlerle kol fonksiyonu azalmış hastalarda uygulanacağını ifade eden Holoğlu, parkinson hastaları ve felç olan hastalarda kullanılacağını söyledi. Robotun Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkati çeken Holoğlu, “Dünyanın sayılı ülkelerinde el rehabilitasyonu için kullanılan robotu, başta İbrahim Tatlıses olmak üzere hastalarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

EKRANDA FUTBOL OYNUYOR, ALIŞVERİŞ YAPIYOR

El robotunun klasik fiziksel rehabilitasyon tekniklerinden farklı olarak, hastanın kollarına takılan bir aparatla işlediğini ifade eden Holoğlu, robotun hastaların, simülasyonla bilgisayar ekranına bakarak günlük aktivitelerini yapmaları ve daha kısa sürede iyileşmelerini sağlayacağını kaydetti.

“SAĞLIK DURUMU ÇOK İYİ”

Sanatçının sağlık durumu hakkında bilgi veren Romatem Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Tıbbi Koordinatörü Tunç Alp Kalyon ise, “Tatlıses'in tedavisine devam ediliyor. Süre konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Robot tedavisi ile birlikte diğer tedavi yöntemleri de uygulanacak. Son durumu gayet iyi. İyileşme sürecinde ciddi mesafe aldık. Biz bu gidişattan memnunuz. Robot tedavisine de bugünden itibaren başlanacak. Günde yaklaşık bir saat süren seanslar uygulanacak” şeklinde konuştu.
                

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER