SİMGE İSİMLERE AİT HEYKELLER YENİ YERLERİNDE ANKARALILARI SELAMLIYOR

SİMGE İSİMLERE AİT HEYKELLER YENİ YERLERİNDE ANKARALILARI SELAMLIYOR

SİMGE İSİMLERE AİT HEYKELLER YENİ YERLERİNDE ANKARALILARI SELAMLIYOR
SİMGE İSİMLERE AİT HEYKELLER YENİ YERLERİNDE ANKARALILARI SELAMLIYOR.Kültür ve Turizm Bakanlığı, birçok simge isme ait atıl durumda bekleyen heykelleri yeni yerlerinde halkla buluşturuyor.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, çeşitli heykeltıraşlara uzun yıllardan bu yana yaptırılan ancak uygun alanlar bulunamadığı için atıl durumda bekletilen heykelleri yeni yerlerine taşıdı. Tandoğan Meydanı’ndan kaldırıldıktan sonra 18 yıl depoda bekletilen “Su Perileri” adlı heykel Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile yenilenmiş ve Ankara Cer Modern Sanatlar Merkezi’nin bahçesindeki yeni yerine konulmuştu.
 
Uygun kullanım alanları bulunamadığından dolayı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bahçesinde bulunan çeşitli alanlardaki önemli isimlere ait heykeller Ankara’nın çeşitli yerlerine yeniden konumlandırıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla yapılan bu çalışma sonucunda;

•    Ünlü ressamlarımızdan İbrahim Çallı’nın heykeli Resim Heykel Müzesi bahçesine,
•    Çağdaş Türk Kadını’nın simgelerinden Halide Edip Adıvar’ın heykeli Numune Hastanesi yolu üzerine,
•    Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un heykeli Hamamönü’ne,
•    Derlediği türkülerle Anadolu müziğine katkıda bulunan Muzaffer Sarısözen’in heykeli Ankara Radyoevi’nin karşısına,
•    Ünlü bestekar Mustafa Itri’nin heykeli Gençlik Parkı’na,
•    Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca, Cahit Külebi ve Tarık Buğra’nın heykelleri de Milli Kütüphane’nin bahçesine yerleştirildi.

Ayrıca Necip Fazıl Kısakürek’in heykeli Altındağ Belediyesi’ne, Abidin Dino’nun heykeli Beyoğlu Belediyesi’ne, Nazım Hikmet’in heykeli Şişli Belediyesi’ne, ünlü ozanımız Aşık Veysel’in heykeli ise köyüne, uygun yerlere konumlandırılması amacıyla gönderildi. Bu uygulamayla Türk kültür hayatına katkıları bulunan önemli kişiliklere ait bu heykellerin yeni yerlerinde hak ettikleri ilgiyi görmesi hedeflendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER