KEDİ VE KÖPEKLERDE AĞIZ SAĞLIĞI

Tartar veya plak diş üzerine yerleşmiş kireçlenme olarak tanımlanabilir. Standart diş fırçalama yöntemleri ya da çalkalamak tartarların ortadan kalkmasında tek başına yeterli değildir.Tartar diş üzerindeki plakların sürekliliği sonucu oluşur.Diş eti iltihabı (Gingivit) direkt olarak tartar sebebiyle oluşmaz Fakat diş üzerindeki pürüzlü yüzey bakteriler için ideal zemin hazırlar.

Aslında olduça basit : plak yoksa tartarda yoktur.

Tartar öncelikle salya kanallarına ait salya bezlerinin yakınında kesici alt dişlerin iç tarafı ve üst kesici dişlerin üst yüzeyinde oluşur. Ancak cerrahi müdehele ile ortadan kaldırılabilir ki buda bir takım ultrasonik cihazların ve özel kesici aletlerin kullanımını gerektirir.Hemen her diş taşı temizleme operasyonunda hastaya anestezi uygulanır.Anesteziden çıkma süreci köpekler için bir çok yan etkisi olan acı verici bir uygulama olduğundan bu yöntem tavsiye edilmez. Anestezi uygulamaları köpeklerde ölüme kadar giden riskler taşımaktadır. Tıptaki ilerlemelere rağmen anestezi altındaki köpeklerin ölüm oranı hala göz ardı edilemeyecek kadar yüksektir. Platınum bizi anestezi riskinden ve sorunlarından kurtarır.

TARTAR VE SONUÇLARI


DİŞ ETİ İLTİHABI (GİNGİVİT)


Acı verici,tehlikeli ve kötü görüntüsünün ötesinde sağlıksızdır. Tartar gingivite sebep olur. Diş eti iltihabıyla birlikte pet acı çekebilir ve sonunda yemek yemeyi durdurabilir. Sonuç olarak tektek dişlerini ya da muhtemel durumlarda tüm dişlerini diş eti iltihabı sonucu kaybedebilir.Diş eti tedavisi yapılması şarttır.
AĞIZ KOKUSU

Ağız kokusu olan bir köpek nasıldır? Bu durumu deneyimledinizmi?Kanepenizde uzanıyorsunuz köpeğiniz yanınıza sokulup sizinle oynamak istiyor.Köpeğinizin ağzından gelen berbat koku nedeniyle onu aşağı indirmek hiç de hoş olmazdı değilmi? Platinum plaklardaki bakteri veya tartardan oluşan ağız kokusunu kaynağından yokeder. ağız kokusu ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Platınum kullanımından bir kaç gün sonra sonuç alamazsanız veterinerinize başvurunuz.

VETERİNER ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER