Zengin Çin`li Turist Denizi Keşfediyor...

Zengin Çin`li Turist Denizi Keşfediyor...

Zengin Çin`li Turist Denizi Keşfediyor...
Kişibaşı milli geliri hızla yükselen Çinli turistler yeni tatil rotalarını denize kıyısı olan ülkelere çeviriyor.Gölgede bile şemsiye ile dolaşmalarıyla tanınan Çinli kadınlar ülkenin dünyaya açılmasıyla birlikte bronz teni keşfedince kültür ve tarih turlarını yerine deniz ve güneş tatillerine çıkmaya başladı.

Pekin Kültür ve Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit, Çinliler için bu yıl Akdeniz ve Ege kıyılarının tanıtımını ön plana çıkarmaya başladıklarını anlattı.

Yiğit, "Çinli turizm şirketleriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda Çinliler`in artık deniz ve güneşli bir tatil seçeneğini kullanmaya başladığını, bu amaçla Asya Pasifik`te bulunan ülkelere tatile gittiklerini tespit ettik" dedi.

Sabah gazetesinde yayınlanan habere göre; Yiğit, "Yazın gölgede bile şemsiye açan Çinli kadınlar, artık şemsiyelerini atmaya, bronz bir tenle fark edilmenin etkisini keşfetmeye başladılar" diye konuştu. Çinli turistlerin Türkiye`yi kültür ve tarihiyle bildiğini belirten Yiğit, ülkedeki turizm tanıtımında artık deniz kum ve güneşi de kullanmaya başladıklarını dile getirdi.

Daha önceki yıllarda Türkiye`nin Çin`de Mısır gibi ülkelerle birlikte pazarlanması nedeniyle Türkiye çöl ülkesi algısının olduğunu söyleyen Yiğit, bu algıyı kırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Çin`deki sosyo kültürel değişim ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Çin sosyetesine hitap eden ünlü moda dergisi Marie Claire ile işbirliğine gitti. Çin`in tanınmış modelleriyle derginin fotoğrafçısı ve editörlerinden oluşan 11 kişilik ekibi önemli tatil merkezlerinden Alanya`da ağırlandı. Derginin Eylül ayında da Alanya temasını kullanmaya karar verdiği öğrenildi.

haberturizm

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109