Zabıta Meslek Yüksek Okulu Kurulsun

Zabıta Meslek Yüksek Okulu Kurulsun

Zabıta Meslek Yüksek Okulu Kurulsun
Zabıtalardan “Kalifiye elaman için, Zabıta Meslek Yüksek Okulu kurulsun” çağrısı…

İstanbul’daki Cumhuriyet Halk Partili 12 ilçe belediyesi; Ataşehir, Adalar, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Çatalca, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Sarıyer, Silivri belediyeleri ile Şişli Belediyesi, Zabıta Haftası’nı ortak hazırladıkları programla kutladı. 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası için ilk tören 2 Ağustos Pazartesi günü Taksim’deki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Galatasaray Lisesi önünde buluşan 13 ilçenin zabıta memurları buradan Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Burada önce İstiklal Marşı okundu ardından tek tek çelenkler Atatürk anıtına konularak saygı duruşunda bulunuldu.

 Yılın zabıtalarına plaketleri törenle verildi

Çelenk koyma töreninden sonra araç konvoyu oluşturan zabıtalar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ne kadar konvoy şeklinde halkı selamlayarak geldi. Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Prof. Dr. Nurettin Sözen, Zabıta Vakfı Başkanı Osman Nuri Özkan ile vakfın kurucusu ve onursal başkanı Şinasi Yalçın’ın katıldığı zabıtanın sorunlarının tartışıldığı bir panel düzenlendi. Panelin sunumunu Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya yaptı.

Panelde zabıta teşkilatının kurulduğu günden günümüze kadar nasıl bir süreç geçirdiği, yönetmeliklerdeki aksaklıklar gibi konular tartışılırken, panelistlerin ortak talepleri daha kalifiye personel yetişmesi için bir meslek yüksek okulunun açılması oldu. Panelistler tıpkı polis memurların işe alımları gibi zabıta meslek yüksek okulundan mezun olanlarından KPSS gibi bir engelle karşılaşmadan direk atamalarının yapılması gerektiği görüşünü savundu.

Panelin sonunda yılın zabıtalarına plaketleri törenle verildi. Ataşehir Belediyesi’nden de yapılan oylama sonucu A.Bekir Tanrıkulu yılın zabıtası plaketini aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER