YENİ DOĞAN BEBEK BABAYA KALDI

YENİ DOĞAN BEBEK BABAYA KALDI

YENİ DOĞAN BEBEK BABAYA KALDI
Türk işçi İbrahim Arslan’la imam nikahıyla evlenen Kırgızistan uyruklu Nurzhana Kamazbekzyzy, 4 gün önce Zeynep Kamil Kadın Doğum Hastanesi’nde doğum yaptıktan sonra vizesi olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Gamze adı verilen minik yavrunun babası, emzirmek için bebeğini günlerce karakol nezaretine götürdü. Sınırdışı edilecek olan Kırgız kadın, dün Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kırgızistan’da 2008-2010 yılları arasında inşaat işçisi olarak çalışan 29 yaşındaki İbrahim Arslan gönlünü Kırgızistanlı Nurzhana kamazbekzyzy’ye kaptırdı. Bir süre sonra da Kamazbekzyzy’le imam nikahı kıydı. 2010 Nisan ayında Türkiye’ye dönen İbrahim Arslan, Temmuz ayında da karısını yurda getirdi.

Kırgızistan Konsolosluğu’ndan önce 1 aylık, ardından 3 aylık vize alan çift, ardından oturum hakkı için başvuruda bulundu. Ancak maddi sıkıntılardan dolayı ve istenen evrakların tamamlanamasından dolayı vize alınamadı. Bir yakınının ‘Çocuk yaparsanız işiniz kolaylaşır’ tavsiyesi üzerine çift çocuk yapmaya karar verdi. Nurzhana kamazbekzyzy 31 Temmuz günü, Üsküdar’daki Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğum yaptı.

3 kilo 450 gram ağırlığında doğan kız çocuğuna Gamze adı verildi. Bebek sahibi olmanın sevincini yaşayan İbrahim Arslan-Nurzhana Kamazbekzyzy çifti, hastane yönetiminin polise haber vermesiyle son buldu. Hastane yetkililerinin ihbarıyla hastaneye gelen polis, Nurzhana kamazbekzyzy’i gözaltına aldı. Bebek ise babasına verildi. Sultanbeyli Turgut Reis Mahallesi’ndeki evinde bebeğinin bakımını üstlenen İbrahim Arslan, bebeğini emzirmek için 4 gün boyunca eşinin gözaltında tutulduğu Üsküdar Doğancılar Karakolu’na götürdü.

Son olarak Nurzhana kamazbekzyzy, Kumkapı’daki Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürülünce İbrahim Arslan’ın tüm ümitleri sona erdi. Bebeğini bu kez Yabancılar Şube’ye götüren çaresiz baba yetkililerden yardım istiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Arslan, “Eşimin sütü akıp gidiyor, bebeğim ise sütsüz kalıyor. Bebek, anne sütünden kesilecek. 1 haftadır çalışamıyorum. Madem gözaltına alacaklar, en azından 40’ın bekleselerdi. Eşim yeni doğum yaptı. Dinlenmesi lazım. Çok zor durumdayız. Sesimizi duysunlar, bizi ayırmasınlar” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER