VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIĞI KALKARSA NE OLACAK?

Perşembe günü mecliste milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusu görüşülecek.

VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIĞI KALKARSA NE OLACAK?
 VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIĞI KALKARSA NE OLACAK?

Perşembe günü mecliste milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusu görüşülecek. Partiler farklı alternatifler üzerinde dursa da hepsi dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde ön görüş bildiriyor. Peki dokunulmazlıklar kalkarsa vekiller nasıl yargılanacak, suçlu bulunurlarsa hüküm giyecekler mi, vekillikleri hangi durumlarda düşecek, tekrar vekil seçilmeleri mümkün mü?

Avukat Cevat Kazma, konuyla ilgili tüm sorulara cevap verdi. Vekillerin cezasının Yargıtay tarafından onanması halinde vekilliklerinin düşeceğini, toplamda 1 yıl ve daha fazla hapis cezası almaları halinde ise bir daha vekil olamayacaklarını belirtti.

Perşembe günü meclisin gündeminde milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması görüşülecek. Mecliste şuanda 500’ün üzerinde fezleke bulunuyor. İktidar ve muhalefet partileri farklı alternatifler üzerinden anlaşma zemini arıyor. Peki meclise gelen fezlekeler doğrultusunda dokunulmazlıklar kaldırılırsa milletvekilleri nasıl yargılanacak, hüküm giyme durumları olacak mı, olacaksa vekillikleri düşecek mi sorularının yanıtlarını Avukat Cevat Kazma verdi.


Son Söz Yargıtay’ın!

Dokunulmazlıkların kaldırılması halinde vekillere yargı yolunun açılacağını belirten Avukat Cevat Kazma, yargılanma sonucu suçlu bulunmaları halinde hapse girebileceklerini, kararın Yargıtay tarafından onanması halinde ise vekilliklerinin düşeceğini söyledi.


Tekrar Vekil Olamazlar!

2839 Sayılı Milletvekili Seçim Kanunu’na göre, taksirli suçlar hariç, toplam bir yıl veya süresi ne olursa olsun ağır hapis alan kişilerin bir daha vekil olamayacağının altını çizen Cevat Kazma, vekiller hakkında hangi suçlar nedeniyle fezleke düzenlenebildiğini de açıkladı.


Terör örgütlerini dolaylı destek, devlete karşı hasmane tutumdur!

Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenliğine karşı suç işlemek üzere oluşturulmuş örgütlerin doğrudan veya dolaylı olarak desteklenmesinin, hasmane hareket olarak değerlendirileceğini ifade eden Avukat Cevat Kazma, “Basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma veya devlet sırlarını açığa vurma suçlarından biri nedeniyle, vekiller hakkında fezleke düzenlenebilir.” dedi.

AVUKAT, DANIŞMANLIK FİRMALARI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER