Vahşi cinayet davasında karar çıktı: Cem Garipoğlu'na 24 yıl hapis

Kesik baş vahşetinde karar verildi: Sevgilisi Münevver Karabulut'u öldürmekten yargılanan Cem Garipoğlu'na 24 yıl hapis. Sanık 'iyi hal'den yararlanırsa 13 yıl sonra şartlı salıvermeden yararlanacak Cem'e 24 yıl hapis

Vahşi cinayet davasında karar çıktı: Cem Garipoğlu'na 24 yıl hapis

Kesik baş vahşetinde karar verildi: Sevgilisi Münevver Karabulut'u öldürmekten yargılanan Cem Garipoğlu'na 24 yıl. Sanık 'iyi hal'den yararlanırsa 13 yıl sonra şartlı salıvermeden yararlanacak
Cem'e 24 yıl hapis
Türkiye'nin aylarca konuştuğu vahşi cinayet davasında karar çıktı. 2009'da sevgilisi Münevver Karabulut'u Bahçeşehir'deki bir villada öldürüp başını ve vücudunu çöp koyteynerine atmak iddiasıyla yargılanan Cem Garipoğlu 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Garipoğlu 'Çocuğu tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan ilk etapta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle TCK'nın Suça Sürüklenen Çocuk yasası olan 31/3 maddesini uygulayan mahkeme Garipoğlu'nu 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.
8 ay tutuklu bulunduktan sonra tahliye olan baba Mehmet Nida Garipoğlu 'Öldürme suçuna yeterli ve inandırıcı delil olmadığı' gerekçesiyle beraat ettirildi.

Anne Tülay Makbule Garipoğlu savunmasını ağlayarak yaptı.'Evi temizleseydim kıyafetlerimde mutlaka kan lekesi olurdu. Cem bu olaya kadar gurur duyduğum bir evlattı. Cinayeti ben işledim diyene kadar inanmadım. İçimde bir umut vardı' dedi.

Anne Garipoğlu savunmasını yaparken baba Süreyya Karabulut küfretti. Mahkeme başkanı baba Karabulut'u dışarı çıkardı.  'Rüyamızda göreceğimiz bir olayın içine Cem'den dolayı aile olarak düşmüş durumdayız' diyen Amca Hayyam Garipoğlu ise 'Emniyetle işbirliği yaptım. Kardeşimle görüştüm. Bunun üzerine teslim edildi' dedi.
Avukat Rezzan Epözdemir 'Bir nebze olsun müvekkillerimin acısı azaldı.Bu kapsamda verilen en ağır ceza. Erteleme ve iyi hal indirimi yok. Garipoğlu 2 yıl 3 aydır tutuklu. 24 yıl ceza aldı. Normal koşullarda 21 yıl 9 ay diye ceza süresi var. 13 yıl 9 ay sonra iyi halli olduğuna dair rapor verilirse, şartlı salıverme müessesinden faydalanabilecek' açıklamasında bulundu.

İYİ HAL İNDİRİMİ YOK
Mahkeme cinayetin ardından uzun süre kaçmasını ve cezanın geleceği üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurarak Cem Garipoğlu'na TCK'nın 62. Maddesi olan 'iyi hal indirim'ini uygulamadı. Kilo aldığı gözlemle-nen Garipoğlu 'Çok pişmanım. Münevver ve ailesinden çok özür diliyorum. Cezam neyse çekmeye razıyım' dedi.

ANNEYE 3 YIL
Anne Tülay Makbule Garipoğlu suç delillerini yok ederek gizlemek suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

AMCAYA 3 YIL
Amca Hayyam Garipoğlu, şirket yöneticileri Mehmet Karakayalı ve Hapib Kurt ile şoför Ahmet Batur'a  nitelikli insan öldürmek suçunu işleyen kişiyi sakladıkları gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası verildi.

KIZIM GERİ GELMEYECEK
Karar sonrası gözyaşı döken Münevver Karabulut'un annesi Nagehan Karabulut, 'Dava sonuçlandı ama kızım geri gelmedi' dedi. Baba Süreyya Karabulut da, 'Yüreğimiz kan ağlıyor. Kızımız geri gelmeyeceği için de bu cezalar çok hafif' diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER