Uyuşturucu satışı anlaşmazlığı kan davasına dönüştü

Uyuşturucu satışı anlaşmazlığı kan davasına dönüştü

Uyuşturucu satışı anlaşmazlığı kan davasına dönüştü
MALTEPE’de uyuşturucudan sabıkalı Ümit Ağdaş (30), kız arkadaşıyla seyir halinde bulunduğu otomobilin içinde, henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından başka bir otomobilden açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Cinayetin ardından Ağdaş’ın kimlikleri henüz belirlenemeyen arkadaşları cinayeti işlediklerini düşündükleri kişileri Esenkent Mahallesi’ndeki bir bina önünde park halindeki bir otomobilin içinde kurşun yağmuruna tuttu.

Bu olayda da birisi ağır olmak üzere yaralanan 3 kişi Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan 27 yaşındaki Metin Keskin ameliyata alınırken polis hastaneye gelmeden hafif yaralı olarak acilde tutulan 23 yaşındaki Ayhan Akdağ ve 24 yaşındaki Ümit Yeşildağ hastaneden kaçtı. Polis, Akdağ ve Yeşildağ’ın uyuşturucudan sabıkalı oldukları ve arandıklarını belirtti. Polis, silahlı saldırıların mahalledeki uyuşturucu satışı anlaşmazlığı nedeniyle yapıldığı ihtimali üzerinde duruyor.

Cinayet, saat 00.30 sıralarında Esenkent Mahallesi Kani Paşa Caddesi’nde meydana geldi. Kız arkadaşıyla, 34 VG 5573 plakalı otomobille evine giden Ümit Ağdaş’a, arkadan hızla gelen plakası ve modeli alınamayan otomobilden ateş açıldı. Saldırı sonrası Ağdaş’ın otomobili kaldırıma çarparak durdu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Ağdaş’ın, kalbine ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirdiğini belirledi. Ağdaş’ın, adı öğrenilemeyen kız arkadaşı ise bacağını sıyıran kurşun sonucu hafif yaralandı. Olay yerinde 4 adet boş kovan bulan polis, otomobilde bulunan kızı tedavisinin ardından sorgulamak için polis merkezine götürdü. Genç kız daha sonra Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

1 AY ÖNCE AMCASI VURULMUŞTU

Öte yandan, Ümit Ağdaş’ın amcası İsmail Ağdaş’ın da geçtiğimiz ay bir kahvehanede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahla bacağından vurulduğu belirtildi. Cinayet mahalline gelen Ümit Ağdaş’ın yakınları yeterli tedbir almadıklarını iddia ettikleri polisi suçladı. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışmalara başlarken, olaydan 1 saat sonra ölen Ümit Ağdaş’ın arkadaşları ölümüne neden olduklarını düşündükleri kişileri Esenkent Mahallesi’ndeki park halinde bulunan 34 AL 614 plakalı BMW marka otomobilde buldu. Otomobili kurşun yağmuruna tutan kişiler olay yerinden kaçtı. Otomobilde bulunan 1 kişi ağır, 2 kişi ise hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ayhan Akdağ ve Ümit Yeşildağ hastanenin acilinden kaçtı. Ağır yaralanan Metin Keskin ise ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER