Üsküdar'da otobüs durağa daldı: 3 ölü

İstanbul Üsküdar'da otobüsün durağa girmesi sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

Üsküdar'da otobüs durağa daldı: 3 ölü

 Üsküdar'da otobüs durağa daldı: 3 ölü

İstanbul Üsküdar'da otobüsün durağa girmesi sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre Üsküdar-Kadıköy arasındaki Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzerinde seyir halindeki özel halk otobüsü, durağa yaklaştığı sırada bir İETT otobüsüyle çarpıştıktan sonra kontrolden çıkıp, otobüs durağında bekleyenlere çarptı.

Durakta bekleyen yolculardan 3 kişi hayatını kaybederken, yaralılar da çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

'ARABANIN BEYNİ KİTLENMİŞ, ŞOFÖR DURAMAMIŞ'
İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi Ramazan Şen de olay yerinde şu açıklamayı yaptı: "Şoförle görüştüm. Kendisi, 'araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım' diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş. Kesinlikle süratli değil. Süratli olsa bu vaziyette olmaz. Araba ambaleye kalkmış; beyin denilen bir şey var bu arabalarda. Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış. Frene bassanız, imdadı çekseniz yine de durduramazsınız. Bu tür teknik hatalar sık oluyor.  Bir ay önce aynı şeyi yine yaşamıştık. Beyinli araçlarda binde bir bu olaylar yaşanabiliyor. Gaz pedalının takılması söz konusu değil, beyinle alakalı bir şey." 
'ARAÇ YENİ NESİL'

Kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimize bağlı olup, 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışmakta olan 34 VN 7071 plaka numaralı Özel Halk Otobüsü, bugün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesinin arkasındaki Dr. Eyüp AKSOY caddesi üzerinde, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak durağa dalmıştır. Meydana gelen elim kaza da 3 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımızda yaralanmıştır. Kaza sonrasında olay yerine intikal eden görevlilerimiz tarafından olay takibe alınmış olup, kaza nedeni araştırılmaktadır. Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER