UŞAK'TA 150 KOYUNU YILDIRIM ÇARPTI

UŞAK'TA 150 KOYUNU YILDIRIM ÇARPTI

UŞAK'TA 150 KOYUNU YILDIRIM ÇARPTI
UŞAK - Edinilen bilgiye göre, Banaz ilçesinin Bahadır köyüne bağlı Baklan Yaylası Tepedelen Mevkisi'nde koyun sürüsünü otlatan Tecelli Ergün (51), öğle saatlerinde başlayan dolu yağışı nedeniyle koyun sürüsünü bir ağacın altına topladı.

Doludan korunmak için kendisi de başka bir ağacın altına sığınan Ergün, bir süre yağışın bitmesini bekledi. Bu sırada koyun sürüsünün bulunduğu ağaca yıldırım düştü. Ağacın altında bulunan koyun sürüsündeki 150 koyun, 2 köpek ve 1 eşek telef oldu. Olay anında sürüye 50 metre mesafede bulunan çoban Tecelli Ergün ise yaralandı.

Çevrede bulunan çobanlar olay yerine gelerek Tecelli Ergün'ü hastaneye götürdü. Olayın ardından Banaz İlçe Jandarma ile Banaz İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı.

Uşak'ta arazide otlayan koyun sürüsünün üzerine yıldırım düştü. Olayda çoban yaralanırken 150 koyun, 1 eşek ve 2 köpek telef oldu.

İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen veteriner hekimler telef olan koyunların gömülerek imha edileceğini, üretici ile ilgili olarak afet yönetmeliği gereği işlem yapacağını belirttiKaynak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER