Ulu Önder'in hiç bilinmeyen yönü

Ulu Önder'in hiç bilinmeyen yönü

Ulu Önder'in hiç bilinmeyen yönü
Ulu Önder'in hiç bilinmeyen yönü
Mustafa Kemal Atatürk 1937 yılında 137 sayfalık bir senaryo kaleme almış.

Menemen olayında şehit edilen Kubilay öğretmeni anlatan "Kubilay" filminde Atatürk'ü canlandıran Yalçın Mıhçı'nın kaleme aldığı "Atatürk'üm" adlı kitap, Mayıs ayında piyasaya çıkacak. Kitapta Atatürk'ün bilinmeyen yönlerini yazdığını belirten Mıhçı, Atatürk'ün 137 sayfalık bir senaryosu olduğunu söyledi.

29 Ekim'de vizyona giren "Kubilay" filminde Atatürk'ü oynayan ve Atatürk'e olan benzerliğiyle dikkat çeken Yalçın Mıhçı, "Atatürk'üm" adlı bir kitap yazdı. Mıhçı, Mayıs ayında Bilgi Yayınevi tarafından piyasaya sunulacak olan kitapta Milli Kütüphane ve Anıtkabir'de uzun yıllar yapmış olduğu araştırmaları kaleme aldığını söyledi. Yaklaşık 5 senedir bu kitap üzerinde çalıştığını ifade eden Mıhçı, Atatürk'ün hiç yayınlanmamış ve bilinmeyen yönlerini anlattığını kaydetti. Bu kitabı yazma amacının şu ana kadar Atatürk filmlerine yapılan eleştiriler olduğunu belirten Mıhçı, "Her çıkan filmde 'Atatürk yalnızdı. Atatürk kargaları kovalardı' denilince, ben de bunları yazma ihtiyacı duydum" dedi.

Kitabın İngilizce, Almanca ve Japonca dillerinde de yayınlanacağını söyleyen Mıhçı, Atatürk'ün en yakınlarının anlattığı kaynaklarda hiçbir oynama yapmadığını, bu bilgilerin Milli Kütüphane ve Anıtkabir'de yer alan özel bilgiler olduğunu belirtti. Kitabında geçen bir konuya da dikkat çeken Mıhçı, Atatürk'ün 1937 yılında 137 sayfalık bir senaryo yazdığını söyledi. Mıhçı, Atatürk'ün bu filmi çekmeyi çok istediğini belirterek, "Atatürk'ün 137 sayfalık bir senaryosu var. 1937 yılında 'Ben Bir İnkılap Çocuğuyum' adını verdiği bu senaryo için Almanya'ya yetkilileri gönderdi, 'Senaryo nasıl yazılır, film nasıl çekilir öğrenin' dedi. Bu senaryoda, cumhuriyetin kuruluş yıllarını, yaşananları anlatacaktı. Ve kendi de oynayacaktı. Yani bugüne kadar bilmediğimiz her şeyi o filmde anlatacaktı, en doğru kaynak kendisiydi" ifadelerini kullandı.

Yalçın Mıhçı'nın 5 sene üzerinde araştırma yaparak kaleme aldığı 300 sayfalık "Atatürk'üm" adlı kitap, Mayıs ayında okuyucularıyla buluşacak.
internethaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER