Türklerden vize istemeyen ülkeler

Türklerden vize istemeyen ülkeler

Türklerden vize istemeyen ülkeler
Türklerden vize istemeyen ülkeler

İşte Türkiye ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde umumi pasaportlara vize uygulamasını kaldıran ülkeler;

Türkiye ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde umumi pasaportlara vize uygulamasını kaldıran, çat kapı gidilebilecek ülkeler arasında Arjantin, Japonya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hırvatistan, Tunus'un yanısıra, St. Lucia, Svaziland, Tuvalu, Makau Özel İdare Bölgesi gibi pek çok kişinin ismini dahi duymadığı ülkeler de bulunuyor.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün yaptığı çalışmada, son dönemde Türkiye ile birçok ülke arasında imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde Türk vatandaşlarına vize muafiyeti getiren ülke sayısının 55'e ulaştığı belirtildi. Türk vatandaşlarına vizeyi kaldıran ülkeler ile ticaret ve turizm başta olmak üzere pek çok alanda ikili ilişkilerin gelişmesi beklendiği ifade edilen çalışmada, THY'nin de bu ülkelerle "kolay ticaret" amacıyla direkt uçuş hatlarını genişlettiği, bu çerçevede vizesiz gidilebilecek 55 ülkeden 25'ine direkt uçuş koyduğu anımsatıldı.

Türk vatandaşlarına vize muafiyeti getiren 55 ülke şöyle:

"Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Brezilya, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela."

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü biriminin çalışmasında, Türkiye'ye vizeyi kaldıran 55 ülkeden 34'ünün Dünya Ticaret Örgütü üyesi olduğu, özellikle vize muafiyetinin ikili işgörüşmeleri için bu ülkelerle irtibatta bulunan işadamları açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi. Sözkonusu ülkelerle ikili ticari anlaşmalarının da bulunduğu kaydedilen çalışmada, THY'nin bu ülkelerle kolay ticaret amacıyla direkt uçuş anlaşması yapmasının önemine işaret edildi.

Çalışmada vize muafiyeti getiren 55 ülkeden 25'ine THY'nin direkt uçuş koyduğu belirtilerek, bu ülkeler şöyle sıralandı:

"Brezilya, Hong Kong, Japonya, Kırgızistan, KKTC, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Maldivler, Malezya, Singapur, Tayland, Tunus, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, İran, Karadağ, Kazakistan, Kosova, Libya, Makedonya, Suriye, Ürdün."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109