TÜRKİYE, FİLİSTİN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAKTIR

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İsrail’in Gazze’ye saldırısının, tamamen İsrail’in iç politikasına yönelik bir hamle olduğunu belirterek, İsrail halkının bunu geri tepeceğini söyledi.

TÜRKİYE, FİLİSTİN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAKTIR
Bağış, İstanbul’da düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nin ”Avronun Genişlemesi-Atlantisizm” başlıklı oturumundaki konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İsrail’in Gazze’ye saldırısına ilişkin bir soru üzerine Bağış, dünyanın içinden geçtiği konjonktüre dikkati çekerek, ”ABD’de seçimler yapıldı. Obama 20 Ocak’ta yeniden kabinesini ilan edecek. Şu anda bir kabine oluşturma çabası içinde. İran’da seçimler var. Ocak ayında İsrail’de seçimler var. Irak’ta çok ciddi bir tartışma ortamı var. Bütün bu tartışmalar ve belirsizlikler yaşanırken, İsrail’in Gazze’ye saldırması, tamamen İsrail’in iç politikasına yönelik bir hamledir. Ama bunu İsrail halkı geri tepecektir” diye konuştu.

Bağış, artık İsrail halkının da kendi güvenliğinin Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini anlamış olması gerektiğini düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

”Filistin devleti kurulmadıkça ne İsrail’de ne Orta Doğu’da ne de dünyada barış olur. Bunu herkesin görmesi gerekir. Dünyanın da bu konudaki duyarsız tutumuna son vermesi gerekir. Biz de her fırsatta bunu dile getiriyoruz. Dün Dışişleri Bakanlığımız bu konuda çok açık ve net bir açıklama yaptı. Bu hükümetimizin de milletimizin de ortak görüşüdür. Türkiye, Filistin halkını bugüne kadar hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır, bundan sonra da bırakmayacaktır.”

Uluslararası Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada AB -Türkiye ilişkilerine ve siyasi gelişmelere değinen Bağış daha sonra, Zirve’ye katılmak için İstanbul’da bulunan Gürcistan Avrupa İle Entegrasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Aleksi Petriashvili ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

egemenbagis.com

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2012, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER