TRT Belgesel Ödülleri sahiplerini buldu

TRT Belgesel Ödülleri sahiplerini buldu Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen TRT Belgesel Ödülleri, Tepebaşı stüdyolarında gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

TRT Belgesel Ödülleri sahiplerini buldu
TRT Belgesel Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen TRT Belgesel Ödülleri, Tepebaşı stüdyolarında gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

2009 yılından beri her Mayıs ayında gerçekleştirilen TRT Belgesel Günleri, bu yıl 8-12 Mayıs tarihleri arasında 35 ülkeden toplam 350 yarışmacıya ev sahipliği yaptı. Dünyanın dört bir yanından belgeselcileri bir araya getiren günlerin final gecesinde ise dereceye giren filmlere ödülleri taktim edildi.

Ulusal Amatör, Ulusal Profesyonel ve Uluslararası Belgesel olmak üzere bu yıl 3 kategoride ödül verildi. Gecenin en merak edilen kategorisi olan Uluslararası Belgesel kategorisinde birinciliği, yönetmenliğini Hilla Medalia - Shosh Shlam'ın yaptığı  "Web Bağımlıları" adlı eser kazandı. Birinciliği kazanan eser ve yönetmenlerinin ismini açıklayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Belgeseller, insanlığın ayak izine, tarihine güzel bir gökkuşağı oluşturuyor. Ayrıca geleceğimize, dünyanın ve insanlığın bütün renklerini toplayarak önemli bir katkı sağlıyor" dedi.

Aynı kategoride ikinci olan "Belarus'un Sakıncalı Unsurlarının Tehlikeli Eylemleri" adlı belgeselin yönetmeni Madeleine Sackler'e ise ödülünü TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin verirken, "Bir şeyi başlatmak zordur ama devam ettirmek daha zordur" diyerek ödüllerin uluslararası boyuta taşınmasında emeği geçen çalışanları da kutladı.

Gecede ayrıca, belgesel filmciliği ile görüntü yönetmenliğine katkılarından dolayı yönetmen Tevfik Şenol'a onur ödülü verildi.

2014 TRT Belgesel Ödülleri için 35 ülkeden gelen 350 filmden 34 tanesi finale kaldı. Toplam 9 belgesel film ödül aldı.


Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER