Tren ücretini 3 TL yerine 2 TL yaptı

Tren ücretini 3 TL yerine 2 TL yaptı

Tren ücretini 3 TL yerine 2 TL yaptı
Tren ücretini 3 TL yerine 2 TL yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 31 kilometrelik Tekirdağ-Muratlı demiryolu hattını açtı. Makinistin yerine geçerek treni kullanan Erdoğan, "Türkiye'de cumhuriyet tarihinin ikinci büyük demiryolu hamlesini, adım adım hayata geçiriyoruz. Demirağlarla Türkiye'yi örmeye biz devam ediyoruz" dedi.

Trakya ve Avrupa'ya ulaşan demiryollarına bağlanan 31 kilometrelik hattın 245 milyon liralık harcamayla tamamlandığını belirten Erdoğan, "Türkiye'de 40 yıl sonra demiryolu hattına bağlanan tek il merkezi olan Tekirdağ Türkiye'nin kalkınma hamlesinin en önemli aktörlerinden biri haline dönüşecek. Bandırma-Tekirdağ hattı ile birleşen demiryolu sayesinde Ege bölgesinden gelen 600 kilometrelik bağlantı yolu da kısalmış oluyor" dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Tekirdağ limanını da demiryoluna bağladıklarını belirterek,

"Tekirdağ'dan yüklenen yükler Avrupa'ya gidecek" dedi. Aynı zamanda yolcu da taşıyacak hat ile Tekirdağlılar'ın günde 5 karşılıklı seferle Edirne ve İstanbul'a gidebileceğini anlatan Yıldırım, "3 liralık ücret belirledik. Ancak Tekirdağ halkı Başbakanımız'dan bir sürpriz bekliyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından Erdoğan, Tekirdağlılar'a müjde vererek, "Ramazanın bolluğu bereketi var. Arkadaşlarımız ücreti 3 lira olarak belirlemiş. Biz onu 2 lira olarak açıklıyoruz" dedi. Erdoğan, daha sonra makinist kabinine geçerek Muratlı'ya kadar treni kullandı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER