Trafiğe bir ‘hal’ler oldu!

İSPARK’ın yaptığı zamları protesto eden bir grup esnaf, halin girişini trafiğe kapatarak zamların geri alınmasını istedi. Bayrampaşa Hali’nin önünde ve bağlantı yollarında araç kuyrukları oluştu. Esnaf slogan atıp yürüyüş yaptı

Trafiğe bir ‘hal’ler oldu!

İstanbul’da Bayrampaşa ve Ataşehir’deki hallerde giriş ve otopark ücretlerine yapılan zammı protesto eden pazarcı esnafı ve nakliyeciler, hal girişlerini kapattı. Bayrampaşa Hali’nin önünde ve bağlantı yollarında uzun araç kuyrukları oluştu.
İstanbul’daki sebze ve meyve hallerinde 1 Mart 2012 itibariyle otopark ve giriş ücretlerinde uygulanacak olan zamlar, hale ürün almaya gelen esnafı isyan ettirdi. İSPARK’ın yaptığı zamları protesto eden bir grup esnaf, halin girişini trafiğe kapatarak zamların geri alınmasını istedi. Halden ürün almaya gelen bazı market ve pazar esnafı otopark ve giriş ücretlerine yapılan zammın çok fazla olduğunu iddia ederken, hale girmeye çalışan bazı kamyonları da durdurdu.

Ataşehir’deki sebze ve meyve halinde zamların adil olmadığını söyleyen bir pazarcı, “Biz böyle hali kapattığımız sürece, pazarda sebze yarın 1 liradan 3 liraya çıkacak” dedi. Zamların makul bir miktarda olması gerektiğini vurgulayan pazarcılar mağdur olduklarını söyledi. Çevik Kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemleri aldı.

Girişleri kapattılar
Bayrampaşa meyve ve sebze halinde de tüm girişleri kapatan esnaf slogan atıp hal içinde yürüyüş yaptı. Girişler kapatıldığı için nakliyeciler ve kamyoncular içeri giremedi, Bayrampaşa Hali’nin önünde uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı esnaf ise el arabalarıyla kamyonlarına sebze ve meyve yükledi. Zamları çok bulan esnaf, İSPARK ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2012, 07:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER