Tosuncuk' Türkiye'ye getiriliyor

Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya, Mehmet Aydın’ı sınır dışı etti. Bugün Türkiye saatiyle 09.40’ta THY’ye ait TK-0016 sefer sayılı uçakla İstanbul’a getiriliyor.

Tosuncuk' Türkiye'ye getiriliyor

Tosuncuk' Türkiye'ye getiriliyor

Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya, Mehmet Aydın’ı sınır dışı etti. Bugün Türkiye saatiyle 09.40’ta THY’ye ait TK-0016 sefer sayılı uçakla İstanbul’a getiriliyor.


binlerce kişiyi dolandırıp milyonlarca lirayla yurtdışına kaçan ve gıyabında yargılama yürütülen 'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın, Brezilya’da teslim olmasının ardından önemli bir gelişme yaşandı. Brezilya makamları Mehmet Aydın'ı Türkiye'ye iade etme kararı aldı. Türkiye'den 3 polisten oluşan özel ekip Brezilya'ya gitti. İçişleri Sözcüsü İsmail Çataklı, Brezilya'da teslim olan Mehmet Aydın ile ilgili "Arkadaşlarımız aldılar, getirecek uçak sabah 09.50'de hareket etti. Akşam 22.30 gibi Türkiye'de olacak" dedi.


Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya, Mehmet Aydın’ı sınır dışı etti. Bugün Türkiye saatiyle 09.40’ta THY’ye ait TK-0016 sefer sayılı uçakla İstanbul’a getiriliyor. Uçağın 22.30 sularında İstanbul’da olması bekleniyor. Aydın, İstanbul’a iner inmez gözaltına alınacak ve hakkındaki ilk işlem İstanbul Havalimanı Adliyesi’nde yapılacak. Sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı’na gönderilecek.


TESLİM OLDUĞUNDAKİ İLK GÖRÜNTÜSÜ

Öte yandan Mehmet Aydın'ın teslim olduğunda çekilen ilk görüntü ve fotoğraflarına, DHA ulaştı. Görüntüde Aydın'ın, konsoloslukta teslim olduktan sonra polis tarafından üst aramasının yapıldığı anlar yer aldı. Mehmet Aydın'ın, Türkiye'ye getirildiği uçakta çekilen fotoğrafta da yanında polislerin olduğu görüldü.


TOSUNCUK BU AKŞAM TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı son dakika açıklaması yaptı. Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye ne zaman getirilecek? sorusuna yanıt veren Çataklı, 'osuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın'ı bu sabah 09.50'de alındı. Bu akşam Mehmet Aydın'ı getirecek olan ucak 22.30'da Türkiye'de olacak.' dedi.
Kurduğu 'Çiftlik Bank' ile 2018 yılında, 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon lira toplayarak, yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim olmuştu. Yayınladığı video ile Türk yargısına teslim olacağını duyurmuştu. Aydın, "Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur" demişti.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109