Tokat'ın Reşadiye İllçesinde çatışma çıktı

Tokat'ın Reşadiye İllçesinde çatışma çıktı

Tokat'ın Reşadiye İllçesinde çatışma çıktı
Daha önce 7 askerin şehit olduğu hain saldırının gerçekleştiği Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak bölgesi yakınlarında bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandığı, çıkan çatışmada 1 askerin yaralandığı bildirildi.

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde Sazak Karakolu'na teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıda 1 asker yaralandı.

VALİ YILMAZ, YARALI ASKERİ ZİYARET ETTİ

Reşadiye İlçesi'ne 20 kilometre mesafede Sazak köyü yakınlarında bulunan Sazak Jandarma Karakolu'na teröristlerce akşam saatlerinde taciz ateşi açıldı. Açılan ateşte 1 asker yaralanırken, güvenlik güçlerince anında karşılık verildi. Tokat Valisi Şerif Yılmaz bölgede sıcak temas sağlandığını ve operasyonun sürdüğünü söyledi.

AYNI BÖLGEDE 7 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

7 Aralık 2009 tarihinde aynı yerde, ilçe merkezinden karakola gitmekte olan askeri araca PKK'lı teröristlerce kurulan pusu sonucu 7 asker şehit olmuştu.

HELİKOPTERLE HASTANEYE KALDIRILDI

Reşadiye İlçesi Sazak bölgesi yakınlarında teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanan asker, helikopterle Tokat'a getirildi. Tokat Jandarma Komutanlığı bahçesine inen helikopterden alınan yaralı asker, ambulansa konularak Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çatışmanın ardından bölgeye havadan ve karadan takviye timler sevkedilirken, il ve ilçe merkezinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

GÖĞSÜNDEN YARALI

Reşadiye'nin Sazak kesimindeki saldırıda yaralanan jandarma er Ayhan Akbaş, Tokat Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Er Akbaş'ın göğsünden yaralı ve bilincinin açık olduğu belirtildi.

VALİ YILMAZ, YARALI ASKERİ ZİYARET ETTİ

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Reşadiye İlçesi Sazak Karakolu'na teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonrası yaralanan er Ayhan Akbaş'ı kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Hastaneye gelişinde açıklama yapan Vali Yılmaz, "Saat 18.00 sıralarında Reşadiye İlçesi Sazak Bölgesinde operasyon icra eden güvenlik birimleri ile terörist unsurlarla karşılaşması sonucu çatışma çıktı. İlk çıkan çatışmada bir askerimiz yaralandı. Askerimizin gerekli tedavisi ilimiz Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Şu anda durumu iyi herhangi bir sıkıntı yok. Operasyon devam ediyor. Çatışma 7 şehidimizin olduğu bölgeye yakın bölgede meydana geldi" dedi.

Basın mensuplarının "Karakola saldırı var mı?" şeklindeki sorusuna Vali Yılmaz, güvenlik kuvvetlerinin karşılaştığı terörist unsular olduğunu ifade ederek, "Biz zaten bölgede arama çalışmaları yapıyorduk. İnşallah sonuç alırız" diye cevap verdi.

ŞÜPHELİ İKİ ARAÇ ARANIYOR

Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak bölgesinde bir askerin yaralandığı terörist saldırının ardından bölgede saldırıyla ilgisi olabileceği gerekçesiyle iki araç aranmaya başladı. Sazak bölgesinin çıkışında araçlar tek tek aranırken, polis ekiplerinin araçların kaçmasını önlemek için lastik patlatma kapanı uygulaması yaptığı görüldü. Bölgede yapılan incelemelerde 63 BA 009 plakalı Renault Toros marka ve ön çamurluğu macunlu beyaz bir otomobil ile plakası tespit edilemeyen kırmızı renkli Ford Connect marka bir ticari otomobil aranmaya başlandı. Beyaz aracın plakasının sahte olduğu belirlendi. Bu araçlarla ilgili Sivas ve yakındaki diger il ve ilçelere de bilgi verildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin bu araçlarla kaçtıkları sanılıyor. Bölgede operasyonlar sürüyor.

(kaynak: DHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109