Teşekkürler TÜRKİYE

BÜYÜK DOĞU JAPONYA DEPREMİ’nde yanımızda olduğunuz için Teşekkürler TÜRKİYE!

Teşekkürler TÜRKİYE
 Teşekkürler TÜRKİYE
BÜYÜK DOĞU JAPONYA DEPREMİ’nde yanımızda olduğunuz için Teşekkürler TÜRKİYE! 

Bundan 10 yıl önce 11 Mart 2011'de, Büyük Doğu Japonya Depremi meydana gelmiş ve Japonya büyük bir zorluk içine düşmüştür. Durum böyleyken, Türkiye Cumhuriyeti, Japonya'nın kuzeydoğusundaki afet bölgesine (Tohoku Bölgesi), 32 kişilik arama ve kurtarma ekibini iş araçlarının da dâhil olduğu ekipmanlarla birlikte göndermiştir. Bu ekip yaklaşık üç hafta boyunca büyük özveriyle faaliyet göstermiş, yurt dışından gelen kurtarma ekipleri arasında en uzun süreyle çalışan ekip olmuş ve afet bölgesinde yaşayanlar onlara son derece minnettar kalmışlardır.
Ayrıca Türkiye, bölgeye insani yardım malzemeleri göndermiş ve Türk vatandaşları da yaklaşık 200.000 ABD doları bağışta bulunmuştur. Bunlara ilaveten kamu ve sivil toplum kuruluşlarının bölgeye ziyaretleri ve çeşitli destek faaliyetleri olmuştur.
Türkiye başta olmak üzere uluslararası toplumun gönülden destekleri sayesinde, afetten etkilenen bölgeler günümüzde güçlü biçimde yeniden yapılanmayı başarmıştır. Afet bölgesinde yer alan ilgili yerel yönetimler tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ve Saygıdeğer Türk halkına teşekkür mektupları gönderilmiş olduğunu bu vesileyle sizlere bildirmek isteriz.
“Dost kara günde belli olur.” atasözünde ifade edildiği üzere, Türkiye Japonya’nın gerçek dostudur.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER