Teröristler yol kesti, 3 kişiyi kaçırdı. 2 asker ve 1 sağlık görevlisi

Teröristler yol kesti, 3 kişiyi kaçırdı. 2 asker ve 1 sağlık görevlisi

Teröristler yol kesti, 3 kişiyi kaçırdı. 2 asker ve 1 sağlık görevlisi
TERÖR örgütü PKK’lı teröristler dün akşam, 33 yıl önce örgütün kurulma kararını verildiği Diyarbakır’ın Lice İlçesi yakınlarındaki Fis Ovası’ndan geçen Diyarbakır- Bingöl karayolunu kesti. İki grup halinde 20 kadar terörist araçları durdurup kimlik kontrolü yaptıktan sonra 2’si asker 3 kişiyi kaçırdı.

Diyarbakır ile Lice İlçesi karayolunun 68’inci kilometresindeki Gömeç Köyü yol ayrımına dün saat 21.45 sıralarında gelen teröristler, durdurdukları bir tankerle yolu çift yönlü trafiğe apattı. Yoldan geçen araçların sürücüleri, tankerin kaza yaptığını sanarak dururken, yolun iki tarafından bir anda ortaya çıkan PKK’lılar, araçlarda bulunanları tek tek indirerek kimlik kontrolü yaptı. PKK’lılar özel araçları ile seyahat eden Lice’deki 2’nci Mekanize Tugay Komutanlığı’nda görevli 1 astsubay başçavuş, 1 uzman çavuş ve Bingöl’ün Genç İlçesi’nde görevli 1 sağlık teknisyeninin ellerini bağladı.

Burada bir süre de örgüt propagandası yapan teröristler daha sonra 2 askerle 1 sağlık görevlisini silah zoruyla yanlarına alarak iki ayrı grup halinde dağlık alana kaçtı. Görgü tanıkları, kaçırdıkları 3 kişiyi yanlarına alan grubun Hazro İlçesi kırsalına doğru, diğer grubun ise, ters yön olan Hani İlçesi kırsalına doğru gittikleri söyşledi.
Olayın güvenlik birimlerince duyulmasından hemen sonra 2 asker ve 1 sağlık görevlinin kurtarılması için bölgede operasyon başlatıldı. Dün geceden başlatılan ve aralıksız devam eden operasyona askerlerin yanı sıra polisin özel harekat timleri de katılıyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, dün akşam PKK’lı teröristlerin 2 asker ve 1 sağlık görevlisini kaçırmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"09.07.2011 tarihinde saat 21.45 sıralarında, Bingöl- Diyarbakır karayolunun 68’nci kilometresi Ziyaret Tepe mevkiinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yol kesmek suretiyle eylem yapıldığına dair gelen ihbar neticesinde, güvenlik kuvvetlerimizce olay yerine intikal edilmiştir. Sivil araçlarıyla seyahat etmekte olan Lice 2’nci Motorize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli bir astsubay ve bir piyade uzman çavuş ile Bingöl ili Genç ilçesinde görev yapmakta olan bir sağlık teknisyeni olmak üzere üç kişinin terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığına dair değerlendirmeler sonucu, güvenlik kuvvetlerimizce her türlü imkan ve kabiliyet seferber edilerek, kaçırılan şahısların kurtarılması için başlatılan operasyonlara aralıksız devam edilmektedir."

PKK, 33 YIL ÖNCE ORADA KURULMUŞTU

PKK’lıların dün gece yol kesip 2’si asker 3 kişiyi kaçırdıkları Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ndeki Fis Ovası örgüt için önemli bir yere sahip. Yasa dışı PKK örgütü, 27 Kasım 1978 yılında Fis Ovası’nda bir evde yapılan toplantıdan sonra kurulmuştu. Bugün çoğu hayatta olmayan PKK’ lılardan oluşan 20 kişinin katıldığı toplantıya Abdullah Öcalan, Kesire Yıldırım (Öcalan), M. Hayri Durmuş, Cemil Bayık, Baki Karer, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Ali Gündüz (Gözlüklü Ali), Resul Altınok, Sakine Polat, Seyfettin Zuğulu, Suphi Karakuş, Mehmet Şener, Ferzande Tağaç, Mehmet Duran, Şahin Dönmez, Mazlum Doğan, Hüseyin Tokgüler gibi isimler katılmıştı.

PKK, SON OLARAK 6 YIL ÖNCE YOL KESİP ASKER KAÇIRMIŞTI

Terör örgütü PKK, son olarak 26 Haziran 2005 tarihinde Tunceli’de yol kesip asker Coşkun Kırandi’yi otobüsten indirerek kaçırmıştı. PKK, yaklaşık 1 ay süreyle alıkoyduğu er Kırandi’yi daha sonra bugün BDP’nin grup başkanı ve Hakkari Milletvekili olan ve o dönemde İHD Diyarbakır Şube Başkanlığı yapan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyete Tunceli’nin Çiçekli Köyü yakınlarında teslim etmişti.    (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER