TEGV, Kurucusu ve Onursal Başkanını Kaybetti

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), kurucusu ve Onursal Başkanı Suna Kıraç’ı kaybetti.

TEGV, Kurucusu ve Onursal Başkanını Kaybetti
 TEGV, Kurucusu ve Onursal Başkanını Kaybetti

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), kurucusu ve Onursal Başkanı Suna Kıraç’ı kaybetti.

“Ekonomik zorluklar aşılır, siyasi krizler çözümlenir. Ancak çocukları harcanmış bir toplumu yeniden onarmak mümkün değildir” inancıyla 25 yıl önce Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kuruluşunda öncü rol üstlenen Suna Kıraç, bugüne kadar Vakıf’tan eğitim desteği alan 3 milyonu aşkın çocuğun şükran duygularıyla sonsuzluğa uğurlanacak.


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), kurucusu ve Onursal Başkanı Suna Kıraç’ı kaybetti. 1995 yılında, “Ne olacak bu memleketin hali demekle bir yere varamayız. Mutlaka bu sorunun çözümünün bir parçası olmak durumundayız” diyerek yola çıkan Suna Kıraç, bugün Türkiye’nin eğitim alanında önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri haline gelen TEGV’in kuruluşuna öncülük etti.


Özinci: “Suna Kıraç’ın ideallerini gerçekleştirmek için çalışacağız”

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, Onursal Başkan Suna Kıraç’ın vefatından dolayı bütün TEGV Ailesi’nin derin üzüntü yaşadığını belirterek, “Cumhuriyetimizin değerleriyle yetişmiş, gerek iş gerekse sosyal yaşamında yaptıklarıyla ülkemiz insanına örnek olmuş Suna Kıraç Hanımefendi, hayatlarında fark yaratılmasına vesile olduğu milyonlarca genç yüreğin attığı her adımda yaşamaya devam edecek. TEGV Ailesi olarak, kendisinin, ‘Ömrümden uzun ideallerim var’ diyerek tanımladığı hayallerini gerçeğe dönüştürmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Tegv’in kurulduğu günden bu yana yol arkadaşı Cengiz Solakoğlu “Suna Kıraç zenginliğini ve vatan sevgisini yüreğinde taşıyan ve yansıtan özel bir insandı. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109