Sultanahmet’te başını örttü Alman First Lady camide şalını başına örttü, ayakkabılarını çıkardı

Sultanahmet’te başını örttü Alman First Lady camide şalını başına örttü, ayakkabılarını çıkardı

Sultanahmet’te başını örttü Alman First Lady camide şalını başına örttü, ayakkabılarını çıkardı
Sultanahmet’te başını örttü
Alman First Lady camide şalını başına örttü, ayakkabılarını çıkardı

Türkiye ziyaretinin son gününü İstanbul’da geçiren Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, Fener Patrikhanesi’ni ziyaret etti, Ayasofya Müzesi’ni gezdi, Sultanahmet Camii önünde fotoğraf çektirdi. Wulff, “Tüm dinler arasında diyaloğun gelişmesini arzu ediyorum” dedi

ALMANYA Cumhurbaşkanı Christian Wulff, dün sabah ilk olarak eşi Bettina Wulff ile birlikte Fener Patrikhanesi’ni ziyaret ederek bahçedeki Aya Yorgi Kilisesi’nde mum yaktı. Kiliseyi gezdikten sonra Patrik Bartholomeos ile yaklaşık 50 dakikalık bir görüşme yapan Wulff, Almanya’daki Rum Ortodoks kilisesinin rolüyle ilgili konuştuklarını söyledi.

 Rum Ortodoks kilisesinin rolünün Almanya’da giderek arttığını ve Almanya’daki çeşitliliğe katkı sağladığını aktardı. Wulff, “Tüm dinler arasında diyaloğun gelişmesini arzu ediyorum. Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam dinleri arasında diyaloğun artmasını istiyorum. Az sonra müftü ile görüşeceğim ve İslam dünyasının bu konuya bakış açısını öğrenmekten mutluluk duyacağım’’ dedi.

Wulff ve eşi daha sonra Sultanahmet Camii ile Ayasofya Müzesi’ni gezdi. Sultanahmet Camii’nde İstanbul Müftü Vekili Mehmet Aşık tarafından karşılanan konuk cumhurbaşkanı camiye ayakkabılarını çıkararak girdi. Bayan Wulff ise camiye girerken kıyafetini tamamlayan şalını başına örttü. Wulff çiftine üzerinde besmele yazılı çini bir tabak hediye edildi.

 Buradan Ayasofya Müzesi’ne yürüyerek geçen Wulff çiftini Ayasofya Müzesi Başkanı Haluk Dursun karşıladı. Ayasofya’yı hayranlıkla izleyen Wulff çifti, çıkışta müze özel defterini de imzaladı. Wulff’e, Ayasofya Müzesi’nin fotoğraflarından oluşan bir albüm, eşi Bettina Wulff’e de Ayasofya armalı ipek fular ile çini bir tabak hediye edildi. Wulff çifti Sultanahmet gezisinin ardından Gül çifti onuruna verecekleri öğle yemeği için tekneyle Tarabya’daki Alman Rezidansı’na geçti
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER