Şubat'ta herkes telefonla randevu alacak

Şubat'ta herkes telefonla randevu alacak

Şubat'ta herkes telefonla randevu alacak
Şubat'ta herkes telefonla randevu alacak
Merkezi Hastane Randevu Sistemi 182 ile hastanede bekleme sorunu ortadan kalkacak.
    

Şu ana kadar 9 ilde pilot olarak uygulanan merkezi hastane telefonla randevu sisteminin 2011 şubat ayında ülke geneline yayılacağı belirtildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu hizmetle hastanelerdeki gereksiz yığılmanın önüne geçmeyi planladıklarını söyledi.

Merkezi telefonla randevu sistemiyle günlük ortalama 200 bin kişinin hastane kapılarında beklemeden randevu alarak muayene olabileceğine dikkat çeken Bakan Akdağ, “Nitelikli hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Tam gün konusunda da görüşlerini açıklayan Bakan Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili gerekçeli kararı açıklamadığını belirterek, “Bu hukuk garabetini anlamakta zorlanıyoruz. Merakla 'Gerekçeli karara' ne yazılacağını bekliyoruz. Ancak buradan şunu söyleyebilirim, verilecek karan çok da ciddiye almıyoruz. Bu konuda başta Sayın Başbakan'ımız olmak üzere ben de çok kararlıyız. Vatandaşımızı sağlık hizmeti alma konusunda hastanede doktor bekletmekten veya özel muayehane kapılarında perişan ettirmemekte kararlıyız” dedi.

Sistem tüm Türkiye'de uygulanmaya başlandığında herkes bulunduğu yerden Türkiye'nin herhangi bir kentindeki hastaneden ve hastanedeki doktordan ranhdevu alabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER