SİYAHİLER LONDRA'YI ATEŞE VERDİ

İngilterenin başkenti Londrada polisin ateş açması sonucu öldürülen arkadaşlarını protesto eden zenci bir grup ayaklanarak 2 polis aracını çift katlı bir otobüsden sonra 2 binayı da ateşe verdi.

SİYAHİLER LONDRA'YI ATEŞE VERDİ
İki polisin yaralandığı olayda bir banka ve birçok işyeri zarar gördü. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye aracı ve ambulans sevkedildi. Zencilerin eyleminin kontrol altına alınmasına rağmen çok sayıda polis olay yerinde bekletiliyor. Gösterilere katılan zencilerin sayısının 120 kişi olduğu öğrenildi.

Londranın Tottenham bölgesinde önceki gün çıkan çatışmada 29 yaşındaki Mark Dugganun polis tarafından öldürülmesini protesto eden zenci grup, dün akşam yerel saat 20:30da polis karakolu önünde 2 polis otosundan sonra bir de iki katlı otobüsü ateşe verdi. İsyancı grup olay mahallindeki iki binayı da yaktı. Santander Bankasının şubesine de saldıran göstericiler, olay anını görünteleyen Hürriyet muhabiri Halil Yetkinlioğlunu tartaklayarak kamerasını kırdı. Bir televizyon kameramanı da göstericilerin hedefi oldu. Olayı kontrol altına alan polis, bölgedeki tüm yolları ulaşıma kapayarak güvenlik önlemini arttırdı ve bölgede geniş çaplı güvenlik çalışması yaptı.

Zenci grup, polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Mark Dugganı önceki gün protesto etmek için toplanmış ancak herhangi bir taşkınlıkta bulunmamıştı. Dün akşam yerel saat ile 20:30da Tottenham polis karakolu önünde tekrar toplanan öfkeli grup, önce buradaki 2 polis aracını ateşe verdi, daha sonra ise çift katlı belediye otobüsünü ve iki binayı kundakladı. Ardından ise çevredeki iş yerleri ve bir bankayı molotof kokteyli atarak ateşe verdi. Saldırgan grup yatıştırılarak kontrol altına alındığı belirtiliyor. Olayda 2 polis görevlisinin yaralandığı kaydediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER