SICAK GAZİANTEP'DE ASFALT ERİTTİ

SICAK GAZİANTEP'DE ASFALT ERİTTİ

SICAK GAZİANTEP'DE ASFALT ERİTTİ

GAZİANTEP- Kilis Karayolu’nun asfalt, 40 dereceye varan sıcakların etkisiyle eridi. Türkiye’yi Suriye’ye bağlaması nedeniyle uluslararası özelliği olan yolda trafik güçlükle ilerlerken, sürücüler kazalara karşı yol kenarlarına yerleştirilen tabelalarla uyarıldı.

Komedyen Cem Yılmaz’ın bir akaryakıt istasyonu reklamındaki rolü sırasında söylediği ‘Asfalt ağladı’ sözü Gaziantep’te asfaltın erimesiyle gerçek oldu. Hava sıcaklıklarının öğle saatlerinde 40 dereceyi bulduğu Gaziantep’te uluslararası Gaziantep- Kilis Karayolu’nda asfalt eriyerek balçık haline geldi. Araçların hızlı gitmesi durumunda sürücünün direksiyon kontrolünü yitirip, kaza yapabileceğini göz önünde bulunduran karayolları ekipleri, yol kenarına, ‘Yavaş’ yazılı uyarı tabelası yerleştirdi. Eriyen asfalt sürücülere sıkıntı yarattı.

Çekim yapıldığını gören bir kamyonetin şoförü aracından inip, DHA muhabirinin yanına gitmeye kalkarken, ayakkabısı asfalta yapışıp tabanı yerinden çıkınca zor anlar yaşadı. Ayakkabının tabanını almaya çalışırken, diğer ayakkabısı da asfalta yapışınca dengesini kaybedip, düşme tehlikesi geçiren şoför, yaşadıklarına tepki gösterdi. Uyarı tabelasıyla kazaların önlenemeyeceğini belirten sürücüler, “Asfalt erimiş, yol balçık haline gelmiş. Hiç olmazsa üzerine mıcır dökerek, silindirle de geçerek tedbir alsalardı. Eriyen asfalt arabalarımızın tekerleklerine de zarar veriyor. Eriyen asfaltın etkisiyle tutuş azalmış durumda. Lastikler ziftle kaplandı” dedi.

Karayolları yetkilileri ise, sıcağın etkisiyle balçık halini alan asfalt yolun 2-3 hafta önce yapıldığını, yeni asfaltlanmış yolların güneşten etkilenebileceğini, asfaltın eriyebileceğini, bu durumdan etkilenen sürücülerin karayollarının 159 numaralı telefonunu arayarak, yardım talep edebileceklerini söyledi.

Öte yandan, meteoroloji verilerine göre, Gaziantep ve Kilis’te gölgedeki hava sıcaklığının bugün 39, yarın ise 401 dereceye kadar çıkması bekleniyor. 1975- 2008 yılları arasında, temmuz ayları değerleri dikkate alındığında, Gaziantep’te 30 Temmuz 2000’de rekor sıcaklık yaşanmış, bu tarihte gölgede ölçülen en yüksek sıcaklık 44 derece olmuştu. Kilis’te ise 29 Temmuz 2000’de gölgedeki en yüksek sıcaklık 44.2 derece olarak ölçülmüştü.

(kaynak Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA) )

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2021, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER