Şehit olan pilotlarımız son yolculuklarına uğurlandı

Akdeniz'de keşif uçuşu yaparken Suriye'nin düşürdüğü uçakta şehit olan pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için Malatya'da tören yapıldı. Törende şehitlerin cenazeleri cenaze aracına konulacağı sırada şehit Ertan ve Şehit Aksoy’un babası protokoldeki yerlerinden fırladı ve iki baba evlatlarının tabutlarını öperek uğurladı. Jet Üs Komutanlığı'ndaki törenden sonra yüzbaşı Gökhan Ertan için Malatya Merkez Kabristan Camii'nde tören düzenlendi. Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası oğlunun tabutunu başının üzerinde taşıdı ve ‘Başımın üzerinde yerin var oğlum’ dedi.

Şehit olan pilotlarımız son yolculuklarına uğurlandı
   Törene, şehit pilotlar Ertan ve Aksoy'un ailelerinin yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları ve şehitlerin mesai arkadaşları katıldı. Çiçek, Erdoğan, Özel, Kılıçdaroğlu, Bozdağ, Şahin ve Yılmaz, şehitlerin ailelerine baş sağlığı diledi.
Tören alanına önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu, şehit ailelerinin yanına giderek başsağlığında bulundu. Daha sonra tören alanına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önce şehit ailelerinin yanına giderek tek tek ellerini sıkıp başsağlığında bulundu. Başbakan Erdoğan, bir süre sohbet etti.

Şehitlerin cenazeleri katafalka konulduktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra şehit pilotların öz geçmişleri okundu.

7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Avcı, törende yaptığı konuşmada, “Bugün burada, 22 Haziran 2012 tarihinde Doğu Akdeniz'in uluslararası sularında, silahsız olarak icra ettikleri görev uçuşu esnasında menfur bir saldırı neticesinde şahadet mertebesine ulaşan çok değerli 2 kahraman pilot arkadaşımızı ebediyete uğurlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz da, son yolculuğuna uğurlanan aziz şehitlerin, üniformalarını giydikleri andan itibaren kendilerini bu vatana, bu millete, bu toprağa adayan insanlar olduğuna vurgu yaparak, “Bu kutsal görevi ifa ederken, şahadet şerbetini içmek nasip olmuş. Milletimizin gönlündeki güzel yerlerini almak üzere, hem gönlümüze, hem de Rabbimizin katındaki yüce makama uğurlamak üzere buradayız. Şehitlik bir serdengeçtiliktir. Yardan, anadan, sevgiliden geçip, vatan, millet ve bayrak için kanını, canını seve seve verebilmektir. Aziz şehitlerimiz bunu gerçekleştiren kahramanlardır” dedi.

Daha sonra şehitler için dua eden Yılmaz, ailelerine sabır diledi.

ŞEHİT BABASI İKİ TABUTU DA ÖPTÜ

Duadan sonra şehitlerin cenazeleri cenaze aracına konulmak üzere katfaltan alınırken, şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası yerinden kalkarak tabutların yanına gitti. Baba Ertan, önce oğlunun ardından da şehit Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un tabutunu öptü.

MALATYA TÜRK BAYRAKLARIYLA SÜSLENDİ

Şehitler nedeniyle Malatya 20'inci Malatya Kıyısı Festivali'inde yapılacak konserler iptal edildi. Malatya'nın ana cadde ve sokaklarına festival afişleri yerine Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİT GÖKHAN ERTAN'IN CENAZESİNE DEVLETİN ZİRVESİ DE KATILDI

Malatya 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki törenin ardından şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın cenazesi Merkez Kabristan Camii'ne götürüldü. Burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler cuma namazını kıldıktan sonra şehit Ertan için cami avlusundaki cenaze namazına katıldı.

Namaza TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Başbakan Erdoğan'ın camiden çıkıp cenaze namazının kılınacağı alana yürüyüşü sırasında bir grup vatandaş, "Esad'ın kellesini al" diye slogan attı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın cenazesi omuzlara alınarak top arabasına konuldu. Bu sırada bazı vatandaşlar tekbir getirdi.

Şehit Yüzbaşı Ertan'ın cenazesi, daha sonra götürüldüğü Malatya Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2012, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER