Sabah Gazetesi, Basın Danışmanları Platformu Ağırladı

Basın Danışmanları Platformu Sabah Gazetesi Haber Müdürü Burak Artuner'le biraraya geldi‏

Sabah Gazetesi, Basın Danışmanları Platformu Ağırladı

·        Basın Danışmanları Platformu toplantıları devam ediyor

·        Basın Danışmanları Sabah Gazetesi Haber Müdürü Artuner’le bir araya geldi

·        Belediye Basın Danışmanları’ndan deneyim paylaşımı toplantıları devam ediyor

·        Basın Danışmanlarından deneyim paylaşım toplantıları…

Belediye Basın Danışmanları Platformu’nun organizasyonunda, İstanbul’daki basın danışmanları, Sabah gazetesi Haber Müdürü Burak Artuner’le bir araya geldi.

Kurumlar arasında işbirliği geliştirmek, deneyim paylaşmak ve ortak sorunlara çözüm bulmak amacıyla aynı mesleği icra eden belediye çalışanlarını bir araya getirmeyi sürdüren Marmara Belediyeler Birliği’nin evsahipliğinde, İstanbul ilçe belediyelerinin basın danışmanları buluştu. Marmara Belediyeler Birliği’nin Eminönü’ndeki merkez binasında düzenlenen toplantıda Sabah gazetesi Haber Müdürü Burak Artuner bilgi, birikim ve mesleki deneyimlerini basın danışmanlarına aktardı.

Kahvaltıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Basın Danışmanları Platformu Genel Sekreteri Abdurrahman Cüneyd Fidancı, toplantıların her ay farklı bir belediye evsahipliğinde düzenli bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, “Belediyeler ile medya kuruluşları arasında köprü olan basın danışmanlarının ortak sorunlarına ortak çözümler bulmak, deneyimlerini paylaşmak ve medyadaki tecrübeli isimlerle bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

 Belediyelerin halka en yakın olan birimler olduğunu dile getiren ve basın danışmanlarının birinci vazifesinin basınla belediye arasında köprü kurmak olduğunu belirten Sabah Gazetesi Haber Müdürü Burak Artuner ise, açıklamalarının devamında kent sayfalarının daha fazla olması gerektiğinin altını çizerken, “Ulusal basında kent haberlerine daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Vatandaşla gazete arasındaki en iyi iletişim kent haberleriyle kuruluyor ve kent haberlerinin en önemli ayağını da belediyeler oluşturuyor. Ulusal basın, kent sayfalarını artırmalı; ancak sadece olumlu değil, olumsuz haberler de arttırılmalı. İnsanlar şehirde yaşadığı sıkıntıyı, ertesi gün gazetesinde görmek istiyor. Metro aksadıysa, elektrik kesildiyse, metrobüs iteklendiyse, okurlar bu haberi satın aldığı gazetede görmek istiyor ve böylece gazeteye olan güveni artıyor. Ayrıca, olumlu belediye haberlerini siyasi parti ayırımı gözetmeksizin en çok kullanan gazetelerden biri olduğumuzu da hatırlatmak istiyorum. Bazı gazeteler gibi, belediyelerden ille de olumsuz haber arayan yanımız yok” diye konuştu.

Deprem konusunda yerel yönetimlerden daha fazla çalışma ve haber beklediğini ifade ederek sözlerini noktalayan Sabah Haber Müdürü Burak Artuner, organizasyondan ötürü Basın Danışmanları Platformu ile Marmara Belediyeler Birliği’ne teşekkür etti. Artuner’le birlikte toplantıya  katılan Sabah’ın deneyimli gazetecilerinden Erhan Öztürk de “Ulusal basına, bazı belediyeler tarafından ‘başkanımız’ ifadeleriyle haber atılıyor. Hepimizin bildiği gibi, haber dilinde üçüncü tekil şahıs kavramına lütfen uyalım. Ayrıca haberlerde başkanların çok fazla öne çıkarılması da biz gazetecileri rahatsız ediyor. Yapılan etkinlik ve verilen hizmet bizim için haberin öznesinden daha önemli ” dedi.

Toplantının ardından Marmara Belediyeler Birliği Basın-Yayın Danışmanı Fatih Sanlav, Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen ve bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Örnek Belediyecilik Proje Yarışması’yla ilgili bilgilendirme yaptı. Programa, Beykoz, Büyükçekmece, Tuzla, Esenler, Bağcılar, Eyüp, Beylikdüzü, Sultangazi, Esenyurt, Zeytinburnu, Beykoz, Kadıköy, Silivri, Beyoğlu, Bahçelievler, Şişli, Kartal, Arnavutköy, Kağıthane, Çekmeköy ve Fatih Belediyesi Basın Danışmanları katıldı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER