RAHMİ M. KOÇ’A İNGİLTERE’NİN YÜKSEK ONUR ÜNVANI VERİLDİ

İNGİLTERE’NİN YÜKSEK ONUR ÜNVANI KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU ŞEREF BAŞKANI RAHMİ M. KOÇ’A TAKDİM EDİLDİ

RAHMİ M. KOÇ’A İNGİLTERE’NİN YÜKSEK ONUR ÜNVANI VERİLDİ
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’a İngiltere’nin yüksek onur ünvanı olan “Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği ” nişanını Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth adına takdim etti.

İngiltere Büyükelçiliği, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü kutlamaları ile eş zamanlı olarak Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç’un uzun yıllardır İngiltere-Türkiye ilişkilerine seçkin katkılarından dolayı “Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) – Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği” nişanı ile onurlandırıldığını açıklamıştı. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi David Reddaway, dün İstanbul’daki İngiltere Başkonsolosluğu’nda düzenlenen tören ile CBE Nişanı’nı Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’a takdim etti.
   
David Reddaway: “CBE Nişanı’nı Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth adına takdim etmekten büyük memnuniyet duyuyorum…”
   
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi David Reddaway, yaptığı açıklamada Sayın Rahmi M. Koç’a fahri bir nişan olan Honorary Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) - Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanı’nı Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth adına takdim etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bu önemli ödülün Sayın Rahmi M. Koç’un Britanya - Türkiye ilişkileri ve hayırseverlik konularına yaptığı eşsiz katkıların tanınması anlamına geldiğini belirten David Reddaway, “Ayrıca Sayın Rahmi M. Koç’un, Majestelerinin geçen hafta devlet ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Gül onuruna Buckingham Sarayı’nda verdiği resmi yemeğe de katılmasından büyük memnuniyet duyduk” diye konuştu.

Rahmi M. Koç: “Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin büyüyen hacmi tüm dünya için önemli ipuçlarını ortaya koyabilecektir…
   
Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç da açıklamasında, Değerli Kraliçe II. Elizabeth’in doğum günü kutlamaları ile eş zamanlı olarak İngiltere Büyükelçiliği’nin kendisini  Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanı ile onurlandırmış olmasına çok teşekkür ettiğini belirtti. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün İngiltere ziyareti vesilesi ile Kraliçe II. Elizabeth’in verdiği yemeğe katıldığını belirten Rahmi M. Koç, “Bu ziyarette ön plana çıkan ‘Türkiye-İngiltere ilişkileri altın çağını yaşıyor’ ifadesini fevkalade önemli bulmaktayım. Bilhassa Avrupa’nın kritik ekonomik sorunlar ile sancılı bir dönem yaşadığı günümüz dünyasında, Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin büyüyen hacmi gelecekte tüm dünya için önemli ipuçlarını ortaya koyabilecektir” diye konuştu.

Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE)
Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanı Hakkında:


Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) - Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanı ilk kez 1917 yılında Birleşik Krallık Hükümdarı V. George tarafından İngiltere Krallığı’na üstün hizmetleri olan kişileri onurlandırmak üzere “Most Excellent Order of the British Empire” ödülü kapsamında kuruldu. “Most Excellent Order of the British Empire” ödülü “Knight and Dame Grand Cross (GBE), Knight and Dame Commander (KBE/DBE), Commander (CBE), Officer (OBE) ve Member (MBE) olmak üzere 5 kategoriden oluşmaktadır. Ödüle aday gösterilecek kişiler İngiliz hükümeti tarafından İngiliz Kraliyeti’ne yapılmakta; verilen ödüller sivil ve askeri olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 22 Haziran 2011 tarihinde Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “Yüksek profili ve rolü ile faaliyet gösterdiği alanlarda tüm dünya için örnek teşkil eden kişilere takdim edildiği” ifade edilen CBE Nişanı’nın İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü kutlamaları ile eş zamanlı olarak Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’a verildiği açıklanmıştı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER