Plajlar Engelsiz Oluyor

Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıran engelli plajı Projesi ile artık engelli bireyler'de denizin tadını istedikleri gibi çıkarabilecekler.

Plajlar Engelsiz Oluyor
Plajlar Engelsiz Oluyor

Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıran engelli plajı Projesi ile artık engelli bireyler'de denizin tadını istedikleri gibi çıkarabilecekler.

Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıran ve onlara her alanda fırsat eşitliği yaratan çalışmalarıyla göz dolduran Mersin Büyükşehir Belediyemiz, bu kez de Mersin’de bir ilk olan ‘Engelli Plajı’nı kurdu. Kurulan engelli plajı ile artık engelli bireylerde denizin tadını istedikleri gibi çıkarabilecekler.

Mersin Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Denizkızı A.Ş. tarafından Kızkalesi ve Susanoğlu sahillerinde yapılan hummalı çalışmalar sonucunda engelli plajı hizmete açıldı.

Engelsiz bir şehir haline getirilmeye çalışılan Mersin’de, sahillerdeki engellerin de kaldırılması için Mersin Büyükşehir Belediyemiz var gücüyle çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyemiz, Kızkalesi’nde ve Susanoğlu’nda uluslararası standartlardaki engelli plajlarını engelli bireylerin hizmetine soktu.

Engelli bireyler, denize ulaşmalarını sağlayacak ahşap hasır yoldan başlayarak, denize kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan suyla buluşabilecekler. Suya girdikten sonra, bireyler kurulan plaj sayesinde herhangi bir risk olmadan engelli plajında denizin keyfini doyasıya çıkarabilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyemiz tarafından engelli bireylerin hizmetine sunulan bu uygulamaya daha önce tanık olmadığını ve hizmetin kendini duygulandırdığını ifade eden Ülkü Gülercan, “Kızkalesi sahil olarak temiz, denizi gerçekten çok güzel ve özellikle de engelliler için kurulmuş alan gerçekten çok etkiledi beni. Engelli vatandaşlarımız istediği gibi giriyorlar ve kullanışlı. Engelli bireyler açısından böyle bir şeyin yapılması gerçekten çok güzel. Az önce bir engelli vatandaşın o sayede deniz girdiğini gördüm ve ben burada o kadar duygulandım ki, kitabımı falan bırakıp onu izledim. Böyle bir şey yapıldığı için çok mutlu oldum” dedi.

Kurulan engelsiz plajın tabanı kuma oturduğu için herhangi bir çökme ve yıkılma tehlikesi arz etmiyor. Büyükşehir Belediyemiz sayesinde ayağını denize sokabilme fırsatı bulan engelli bireylerin daha önceden tekerlekli sandalye ile denize girilmesi mümkün değilken, artık tekerlekli sandalyeyle bile denizin keyfini sürebilecekler.

Görme engelli bireyler de plajda koruma alanı bulunduğu için ve plajın derinliği de fazla olmadığından, yanlarında birer refakatçı ile veyahut kendileri tek başlarına denize girebilecekler. Tekerlekli sandalye ile girmek isteyen bireylerde engelsiz plajını dönüşümlü olarak kullanacak. Aynı zamanda, engelli bireylerin rahatlığı adına plajlarda 1 adet tekerlekli sandalye de bulunuyor.

Hayata geçirdiği bu hizmet ile engel tanımamaktaki kararlılığını bir kez daha gösteren Mersin Büyükşehir Belediyemiz ilerleyen yıllarda da çalışmalarını devam ettirerek tüm sahillerde ‘Engelli Plajı’ kurmayı hedefliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER