Özlem Türeci - Uğur Şahin'e Almanya’dan liyakat nişanı

Koronavirüse karşı ilk aşıyı bulan ve tüm dünyanın umudu olan BioNTech’in kurucuları Türk bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin’e Almanya’da liyakat nişanı verildi.

Özlem Türeci - Uğur Şahin'e  Almanya’dan liyakat nişanı
Özlem Türeci - Uğur Şahin'e  Almanya’dan liyakat nişanı

Koronavirüse karşı ilk aşıyı bulan ve tüm dünyanın umudu olan BioNTech’in kurucuları Türk bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin’e Almanya’da liyakat nişanı verildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, “Geliştirdiğiniz aşı insanlığa bir hizmettir. Sizin hikayeniz insanlık için en iyi ilham kaynağı” dedi. Törene Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı.
lmanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier Kovid-19 aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'ye liyakat nişanı verdi. Bellevue Sarayı'nda düzenlenen ve Başbakan Angela Merkel’in de katıldığı törende, Türk bilim insanı Özlem Türeci ile Uğur Şahin'e Almanya’nın "Yıldızlı Büyük Liyakat Nişanı" takdim edildi. Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Sizler tüm dünyadaki insanlar için bir örneksiniz. Bilim adamları olarak, her ikiniz de olağanüstü performans gösterdiniz. Bu başarı, geliştirdiğiniz aşı, insanlığa bir hizmettir" ifadelerini kullandı. Öte tandan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Uğur Şahin ve Özlem Türeci’yi Liyakat Nişanı almaları nedeniyle tebrik etti.

DAHA FAZLA AŞI GÖNDERECEĞİZ
Tören sonrası Anadolu Ajansı’na konuşan Prof. Şahin, Türkiye’ye gönderilecek 4,5 milyon doz aşıya da değindi. Gerekli işlemleri geçen hafta tamamlandıklarını kaydeden Şahin, “Her şey yolunda giderse bu ay sonunda Türkiye’de aşılamaya başlayabiliriz. 2021’in ikinci yarısında daha fazla aşı gönderilmesi konusunda çalışıyoruz.” ifadesini kullandı. Hedeflerinin yıl sonuna kadar aşı üretimini 2,4 milyar doza çıkarmak olduğunu dile getiren Şahin, “Niyetimiz tüm dünyaya aşıları yetiştirmek. Bu salgını sadece Avrupa’yı koruyarak yenemeyiz. Tüm dünyanın korunması lazım. Bunu siyaset öğrenecek ve ona göre hareket edecek.” diye konuştu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109