Okullar Tatil mi? Kar Tatili olan iller ve ilçeler

İşte kar tatili olan iller: Kar tatili haberleri ve okullar tatil detaylar,

Okullar Tatil mi? Kar Tatili olan iller ve ilçeler

UŞAK'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Uşak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçe, Banaz, Sivaslı ve Karahallı'da taşımalı eğitim yapan ilk ve ortaöğretim okullar bir gün tatil edildi.

Uşak'ta dün gece geç saatlerde başlayan yoğun kar yağışı devam ediyor. İl Hıfzısıhha Kurulu yoğun kar yağışı nedeniyle Merkez ilçe ile Banaz, Sivaslı ve Karahallı'da taşımalı sistemle eğitim yapan ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini duyurdu Kurul tarafından alınan karar Valilik Basın ve Halk İlişkiler Müdürlüğü'nce akşam saatlerinde yapılan açıklama ile duyuruldu. Ulubey ve Eşme'de okulların tatil edilip edilmeyeceği kararının ise kaymakamlar tarafından hava durumuna göre sabah erken saatlerde verileceği öğrenildi.

AKSARAY'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Aksaray’da okullar bir gün süre ile tatil edildi. Haftaya yoğun kar yağışı ile başlayan Aksaray’da vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Polis ekipleri sabahın erken saatlerinde trafiğin yoğun olduğunu yollarda önlem aldı. Yoğun kar yağışı sebebiyle Aksaray merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime bir gün ara verildi. Aksaray Belediyesi'ne bağlı ekipler de sabah saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarına başladı.

Kar yağışının devam ettiği şehirde kar kalınlığının 25 santimetreyi geçtiği belirtildi. Okulların tatil edilmesine sevinen öğrenciler ise kartopu ve futbol oynayarak gönüllerince eğlendi.

CİHAN

SAMSUN'DA OKULLAR TATİL

Samsun'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Samsun'dan dünden buyana etkili olan kar yağışı nedeniyle Asarcık ilçesinde bugün, Ladik'te ise bugün öğleden sonra, salı ve çarşamba günleri okullar tatil edildi. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, okulların tatil edilmesi konusu kar yağışına göre değerlendirilecek.
 

ÇORUM'DA OKULLAR TATİL

Çorum'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı bazı okulların iki gün tatil edildiği bildirildi.

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre il merkezindeki okullar hariç merkez ve bağlı okullarda taşımalı eğitim öğrencileri, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve birleştirilmiş köy okullarının İl Hıfzısıha Kurulu kararı ile bugün ve yarın tatil edildiği bildirildi.

KONYA VE AKSARAY'DA OKULLAR TATİL

Konya ve Akşehir İlçesi ile Aksaray'da etkili olan kar yağışı sonrası okullar bir gün süre ile tatil edildi.Konya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Konya merkez Karatay, Meram ve Selçuklu İlçelerinde hava şartları nedeniyle okullara bir gün ara verilmiştir. Bu nedenle söz konusu ilçelerde ilköğretim ve orta öğretimde ders yapılmayacaktır. Ayrıca söz konusu ilçelerde çalışan kamu görevlisi engelli ve hamileler bir gün idari izinli sayılacaktır" denildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının etkili olduğu Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde de okulların bir gün süre ile tatil edildiğini bildirdi. Ayrıca yine kar yağışının etkili olduğu Aksaray'da da okulların bir gün tatil edildiği belirtildi.
 

ORDU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ


Ordu'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren soğuk ve yağışlı hava sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mesudiye, Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çambaşı, Kumru, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Ulubey, Korgan ve Kumru merkez ve köylerindeki kar yağışı sebebiyle eğitime 16 Ocak 2011 Pazartesi günü 1 gün ara verildiği bildirildi. Ordu merkeze bağlı Gerce, Cumhuriyet, Kuylu, Gökömer, Yağızlı, Topluca köylerinde de okullar bir gün tatil edildi.

Aybastı, Ulubey, Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinde etkili kar yağışının devam ediyor. Kar kalınlığı Akkuş'ta 40, Mesudiye'de 30, Kumru'da ise 25 santimetreyi buldu.


TOKAT'TA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Tokat'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün süre ile tatil edildi.

Tokat'ta hafta sonu başlayan kar yağışı gece boyunca devam etti. Kent beyaz örtüye bürünürken, kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaştı. Ulaşımda aksamalar yaşanırken, öğrenciler okullara giderek derse girdikten sonra tatil haberini aldı. Uzun bir süredir kar yağışı bekleyen öğrencilerin birçoğu ise tatil sevinç yaşadı. Kartopu oynayan öğrenciler stres attı.

Öte yandan, kar yağışı nedeni Tokat-Sivas karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, trafik ekipleri zincir uygulaması yaptı.

AĞRI'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı köylerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

Ağrı'da son günlerde etkili olan kart yağışı ve tipi Eleşkirt ilçesine bağlı 45 köy yolunu ulaşıma kapattı. Hava muhalefeti nedeni ile İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile ilçeye bağlı köy ve beldelerde eğitim-öğretime 1 gün ara verilmesi kararı alındı.

NEVŞEHİR'DE İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ


Kar yağışı Nevşehir'de etkisini iyice hissettirmeye başladı. Bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle bazı köy yollarında yol açma çalışmaları devam ederken, Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

TUNCELİ'DE OKULLAR TATİL

Tunceli’de yoğun kar yağışı nedeniyle Pülümür ve Ovacık ilçelerinde eğitime ara verildi. Kar yağışı nedeniyle 179 köy yolu ise ulaşıma kapandı.

Tunceli’de bir hafta süreden beri özellikle Ovacık ve Pülümür ilçelerindeki yoğun kar yağışından ötürü Ovacık ilçesinde 2, Pülümür ilçesinde ise bir gün eğitime ara verildi. Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, il genelinde yer yer etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Şimşek, Hozat, Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçelerine bağlı 179 köy yolunun ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız yürüttüğünü ifade etti. CİHAN

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 41 köy yolu ulaşıma kapandı.

Zonguldak'ta dün akşam saatlerinde bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok köy yolu ulaşıma kapanırken, kar yağışı şehir merkezinde de etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Zonguldak'ta okullar bir gün süreyle tatil edilirken, kar yağışının 3 gün süreceği bildirildi. Etkili kar yağışı nedeniyle Zonguldak merkezde 32 köy yolu ulaşıma kapanırken, Kdz. Ereğli ilçesinde 9 köy yolu ulaşıma kapandı. Merkezde kapalı köy yolu 352 kilometre olurken, Ereğli'de 65 kilometre oldu. Zonguldak merkezde Özel

İdare ekiplerine ait 5 ekip, 1 kar makinesi, 3 greyder ve 1 kepçe çalışmalarını sürdürürken, Kdz. Ereğli ilçesinde de 1 greyder, bir kepçe ve bir kamyon çalışmalarını sürdürüyor. Diğer ilçelerde kapalı köy yolu bulunmazken, kapalı köy yollarını açmak için Özel İdare ekipleri aralıksız çalışıyor.

Öte yandan, ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi yolu kar nedeniyle kapalı olurken, Kozlu-Zonguldak yolu da kar ve yağan araçlar nedeniyle uzun süre kapandı. Geçiş belediye ekiplerince kontrollü verilirken, uzun araç kuyrukları oluştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
fotos halat
fotos halat - 9 yıl Önce

İst atasehirde okullar tatilmi

SIRADAKİ HABER