OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ZORUNLU TUTULUYOR

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ZORUNLU TUTULUYOR

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ZORUNLU TUTULUYOR

32 ildeki zorunlu okul öncesi eğitimin önümüzdeki dönemde 25 ilde daha uygulanacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul öncesi eğitimde yüzde 39 olan okullaşma oranının da yüzde 70’e çıkacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 32 ilde başlatılan zorunlu okul öncesi eğitimle ilgili pilot uygulamada büyük başarı elde edildiğini, 25 ilin daha bu kapsama alınacağını açıklad
Milliyet’e “okul öncesi” eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çubukçu, bu eğitimin çocuğun bilişsel ve fiziksel gelişimine olumlu etkileri olduğunu söyledi. Okul öncesi eğitim alanında öğretmen istihdamında önemli ölçüde kadro açıldığını belirten Çubukçu, “16 bin okul öncesi öğretmenini tek seferde atadık. Bu sayıda yapılan atama, Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde bir ilk” diye konuştu.
2009-2010 eğitim-öğretim yılında 32 ilde başlatılan zorunlu okul öncesi eğitimle ilgili pilot uygulamanın olumlu sonuçlar verdiğini açıklayan Çubukçu, “Bu pilot uygulama ile Türkiye genelinde okul öncesi eğitimde yüzde 33 olan okullaşma oranını yüzde 39’a ulaştırdık. Bu uygulamaya 25 ile daha ilave ederek okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yüzde 70’e ulaştırmak hedefindeyiz” dedi.

Veliler ikna edilecek
MEB, 20 Eylül’de başlayacak 2010-2011 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitim alanında atak yapacak. Bu kapsamda, zorunlu okul öncesi pilot uygulamasına 25 il daha eklenecek. Böylece, okul öncesi eğitim 57 ilde zorunlu olacak. Eğitim, 5 yaş (60-72 ay) grubuna, zorunlu olacak. Çocuğunu zorunlu eğitime göndermek istemeyen velilere ceza uygulanmayacak. Okul yönetimleri velilere okul öncesi eğitimin yararlarını anlatarak, onları ikna etmeye çalışacak.
Eylül ayından itibaren Yozgat, Denizli, Ayfonkarahisar, Şanlıurfa, Sakarya, Kocaeli, Hatay, Elazığ, Sivas, Erzincan, Mersin, Balıkesir, Niğde, Tokat, Antalya, Bitlis, Aydın, Malatya, Muş, Aksaray, Osmaniye, Manisa, Siirt, Bingöl ve Çorum’da zorunlu eğitime geçilecek.

25 ile talimat verildi
Zorunlu eğitim kapsamına alınan illere hazırlıkların tamamlanması yönünde yazılar da gönderildi. Buna göre, 25 ilin yöneticileri hazırlık amacıyla şu işlemleri yürütecek:
-  5 yaş çocuklarının zorunlu pilot uygulaması kapsamına alınıdığı basın yoluyla halka duyurulacak.
-  Alan taraması yapılarak belirlenen öğrencilerin anaokulu-anasınıflarına kayıtlarının yapılması sağlanacak.
-  Kullanılmayan veya atıl durumda kamu binaları belirlenecek.
-  Derslik ihtiyacının giderilebilmesi için derslik olabilecek idare odaları ve atıl durumdaki derslikler tespit edilip ana sınıflarına dönüştürülecek.
-  Anaokulu-anasınıfına kayıt için gelen veliler geri çevrilmeyecek ve tümü alınacak.

(kaynak www.milliyet.com.tr)

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2021, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109