OBAMA AÇIKLADI: Bin Ladin öldürüldü

OBAMA AÇIKLADI: Bin Ladin öldürüldü

OBAMA AÇIKLADI: Bin Ladin öldürüldü
ABD Başkanı Barack Obama, terörist Üsame Bin Ladin'in İslamabad'ta ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu. ABD küresel alarma geçti.

ABD Başkanı Barack Obama, terörist Üsame Bin Ladin'in Pakistan'da ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'a çok yakın Abbadabad şehrinde öldürülen Bin Ladin'in nasıl öldürüldüğü ve nasıl ele geçirildiği hakkında henüz detaylı bir bilgi yok.

Bazı güvenlik kaynakları Bin Ladin’in geçen hafta öldürüldüğünü ancak o olduğundan emin oluncaya kadar açıklama yapılmadığı bilgisi veriyor. Aynı kaynaklar operasyonun, insansız uçaklarla değil doğrudan kara operasyonuyla yapıldığı bilgisi de veriyor.

Obama, konuşmasında Bin Ladin'in 'İslami bir lider olmadığını, müslümanları da öldüren bir kitle katliamcısı olduğunu' kaydetti.


Obama'nın açıklamayı yaptığı Pazar gece yarısında Beyaz Saray önüne toplanan binlerce Amerikalı kutlama gösterileri yapmaya başladı.

Kale gibi bir evde öldürüldü

Yaklaşık 1 milyon dolar değerinde, kale gibi korunan bir eve özel bir birlik tarafından yapılan operasyonla ele geçirildiği belirtiliyor. Lüks ve büyük bir evin hiçbir internet ve telefon bağlantısına sahip olmaması nedeniyle dikkati çektiği iddia ediliyor. Evin ilk olarak 2010 yılı Kasım ayında tespit edilmiş. 2005 yılında inşa edilen evin yaklaşık 4 metre yüksekliğinde duvarlarla çevrili olduğu ve iki girişinin bulunduğu aktarılıyor. ABD birlikleri Abbadabad’ta iki kardeşe ait eve operasyon düzenlediğinde silahlı çatışma çıktığı ve Bin Ladin’in bu sırada öldürüldüğü kaydediliyor. Çatışmada bir sivil kadının da öldürüldüğü bilgisi veriliyor.

Bush ve Clinton’u aradı

ABD Başkanı Barack Obama, öldürülen kişinin Bin Ladin’in olduğunun kesinleşmesinden sonra ilk olarak şahsen eski başkan Bush ve Clinton’u arayarak bilgi verdi.

ABD dünya çapında alarma geçti

El Kaide liderinin öldürülmesine El Kaide’den gelebilecek muhtemel cevaplara karşı ABD dünyadaki tüm tesis ve temsilciliklerini en üst düzeyde alarma geçirdi.
(Turkish Journal)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER