OBAMA 'ABD'NİN KREDİ NOTU HER ZAMAN ÜÇ A OLACAK'

ABD Başkanı Barack Obama Beyaz Saray'da yaptığı televizyon konuşmasında kredi derecelendirme kuruluşu 'Standard Poor's'un ABD'nin kredi notunu düşürmesini değerlendirdi.

OBAMA 'ABD'NİN KREDİ NOTU HER ZAMAN ÜÇ A OLACAK'
ABD Başkanı Barack Obama Beyaz Saray'da yaptığı televizyon konuşmasında, kredi derecelendirme kuruluşu 'Standard & Poor's'un ABD'nin kredi notunu düşürmesini değerlendirdi.

Konuşmasında, "ABD'nin kredi notunun her zaman ama her zaman üç A'' olacağını söyleyen Obama, ABD'nin kredi notunun çok yüksek olduğunu bildirdi. Başkan Obama; "küresel piyasalarda kredi notumuzun hala AAA olduğuna inanılıyor. Bu konuda ben ve dünya yatırımcıları hem fikirdir" dedi.

Ekonomik sorunların aşılabileceğini ancak bunun için siyasi iradenin gerektiğini kaydeden Obama, kredi notu düşürme kararının borç sorunun acilen çözümlenmesinde yeni bir ruh vereceği umduğunu dile getirdi.

Başkan Obama; "Piyasalar yükselir alçalır. Fakat burası Amerika Birleşik Devletleri. Bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının ne dediği hiç önemli değil. Bizim kredi notumuz daima ama daima üç A'dır" diyerek, ABD'nin sorunlarının "çözümlenebilir" olduğunu ancak siyasi çıkmazın, uzlaşmayı zorlaştırdığı ve bunun da, ekonomideki belirsizliğe katkıda bulunduğunu ifade etti.

Ayrıca bütçe açığının azaltılması konusunda, önümüzdeki haftalarda öneriler sunacağını bildirdi.

CUMHURİYETÇİLERE, 'ZENGİNLERE VERGİYİ KABUL EDİN' ÇAĞRISI

Başkan Obama konuşmasında Cumhuriyetçilere çağrıda bulunarak, zengin Amerikalılar için vergi artırımı kabul etmelerini istedi.

Obama, bunun gerçekleşmesi durumunda, radikal bir adım atılmış olacağını belirtti.

AFGANİSTAN'DA BAŞARI SÖZÜ

Taliban'ın Afganistan'da düşürdüğü helikopter ile ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Obama, ''kazanın üniforma giyen Amerikalı erkek ve kadınların her gün karşılaştığı riski gösterdiği''ni söyledi.

Başkan Obama, daha sonra ABD ordusunun, Afganistan'ı teröristler için "güvenli bir cennet" olmasını engellemek ve Afganlıları kendi ülkelerini korumaları için hazırlamak'' gibi güç bir misyonu devam ettirdiklerini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER