New York'ta şimdi de, mini etekle bisiklet kullanmak mı yasak?

New York'ta şimdi de, mini etekle bisiklet kullanmak mı yasak?

New York'ta şimdi de, mini etekle bisiklet kullanmak mı yasak?
Gittikçe yasaklar şehrine dönen New York'ta en son yasak da, hanımların kısa etekle bacaklarını gösterir bir şeklide bisiklet kullanmaları konusunda.
Gittikçe yasaklar şehrine dönen New York'ta en son yasak da, hanımların etekle bisiklet kullanmaları konusunda.

New York Belediye Başkanı Micheal Bloomberg'in başta parklar, meydanlar ve ana caddeler gibi tüm kamusal alanlarda sigara içilmesi yasağının ardından, kendisine bağlı olan New York Polis Dempartmanı'ndan (NYPD) bir polis, Hollandalı bir kadına, mini etekle bisiklet kullanmasından dolayı, uyarı cezası verdi.

NYPD polisi, Soho'da bir Hollanda bisiklet firmasının genel müdürü kadının etekle bisiklet kullandığı sırada durdurdu. Polisin durduğu Jasmijn Ricken, yaşadığını bir şaka zannederken, kendisine kimlik sorulması ve suçunun, bacaklarının çok açık bir şekilde bisiklet kullanmasının diğer sürücülerin dikkatini dağıttığını bildirmesiyle, olayın ciddiyetini anladı.

Hollanda'dan 'New York-Amesterdam Bisiklet Show' için New York'a gelen Rijcken, olay günü güneşli bir gün umduğunu, bu dileğinin gerçek olduğunu ancak tam New York'ta bisiklet kullanmanın zevkini yaşamayı umduğu sırada polisin kendisini durdurduğunu bildirdi. Hollandalı genel müdür, ''oysa eteğimden dolayı sürücülerin rahatsız olacağını hiç düşünmemiştim'' dedi.

Rijcken, başına gelen bu ilginç olayın ardından ilk seferlik, NYPD'den sadece bir uyarı aldı. Ancak benzer olayın tekrarlaması durumunda, bedelinin ağır olacağını bilerek olay yerinden ayrılan Rijcken, oteline gidip pantalonunu giydikten sonra yoluna devam etti.
(Turkish Journal)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER