MUHSİN YAZICIOĞLU ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Büyük Birlik Partisi il başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 5. Yılında düzenlenen programla andı.

MUHSİN YAZICIOĞLU ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
MUHSİN YAZICIOĞLU ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Büyük Birlik Partisi il başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 5. Yılında düzenlenen programla andı.

İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Alperen Ocakları İl Başkanı Mehmet Nalçacı: “Geçen 5 yılda adını henüz koyamadığımız bu süreci takip ile geçiriyoruz. Niye çok üzgünüz  henüz bir netice alabilmiş değiliz. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Lütfen artık, bir takım şeyler ortadayken, bu olayı biran önce aydınlatsınlar. Kamuoyu vicdanını da bir an önce rahatlatsınlar.” Dedi

Basın toplantısından sonra ikindi namazının ardından okunan mevlit sonrası halka helva ikramında bulunuldu.


MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR

Muhsin Yazıcıoğlu; 1954 yılında Sivas'ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptı.

Yüksek öğrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı.

1968'de cemiyet (dernek) çalışmalarına başladı. Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katildi. Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. (1977-78).

1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu.

12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Cezaevinden çıktıktan sonra, mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardim amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

1987'de arkadaşları ile birlikte MÇP'de siyasete girdi. MÇP'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu. “O, inançlarınızı Meclis'e taşıyacak” sloganıyla, Sivas'tan milletvekili seçildi.

1992 yılı Temmuz ayında, “içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için” bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapılan 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kurultay'da,20 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 5. Olağan Büyük Kurultay'da,30 Nisan 2006 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kurultay'ta ve 15 Nisan 2007 2.Olağanüstü Büyük Kurultayda tekrar BBP Genel Başkanlığına seçilmiştir.

22 Temmuz Erken Genel seçimlerinde BBP'nin seçimi protesto etmesi sebebiyle partisinden istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olup 23. dönem milletvekiliğine seçilmiştir.Daha sonra BBP'ye katılarak TBMM'de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP'yi Meclis'te temsil etmiştir.19 Ağustos'ta yapılmış olan BBP'nin 3.Olağanüstü Büyük kurultayında tekrar Genel Başkan olmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 günü bir helikopter kazasında yaşamını yitirmiştir. (Wikipedia)

MUHSİN YAZICIOĞLU, HELİKOPTER KAZASI

25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisi aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya ne de pilot Kaya İstektepe'den ses gelmediğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini söylemiştir.

Bu konuşmalar İsmail Güneş'in son konuşması olmuştur. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil 6 kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu.

Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değil 115 km uzağındaydı.

Günümüzde kazanın oluş biçimi ve kaza sonrasında yaşanan ihmaller halen tartışılmakta olup, konu Kahramanmaraş Özel Yetkili Savcılığınca halen soruşturulmaktadır.
6 Ocak 2014 tarihinde Aksiyon dergisinin 996. sayısında Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşını taşıyan helikopterin düşme nedeninin karbonmonoksit olabileceğine ilişkin bilgilere yer verildi.

BBP ve Alperen Ocakları, Yazıcıoğlu'nu kabri başında andı

BBP ve Alperen Ocakları, partinin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 5'inci yılında kabri başında andı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti yöneticileri ve üyeler, Ankara Hamamönü'nde bulunan Tacettin Dergahında bir araya gelerek, Yazıcıoğlu'nun mezarı başında mevlit ve dualar okudu. Destici de Kur'an tilavetinde bulundu.

Destici, dergah çıkışında yaptığı açıklamada,  Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopter kazasıyla ilgili soruşturmanın biran önce aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

Bu konuda başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Destici,  "Tüm Muhsin Yazıcıoğlu sevenleri, Türk islam coğrafyasındaki bütün kardeşlerimiz, gönlünde zerre kadar iman ve adalet duygusu barındıran herkes artık bu hadisenin aydınlatılmasını bekliyor. Yorulmamızı, usanmamızı, bıkmamızı, korkacağımızı, yılgınlık göstereceğimizi düşünenler boşuna bekliyor. Cesaretimiz, kararlılığımız, metanetimiz, sebatımız, her şeyden önemlisi sabrımız bu hadisenin üzerini örtmeye çalışanların, bu hadiseyi, soruşturmayı varsa atalete uğratmaya çalışanların çabalarını ve çırpınışlarını mutlaka yenecektir" dedi.

Destici, merhum Yazıcıoğlu'nun inanmadığı davada milyonların önünde yürüyeceğine, inandığı davada tek başına yürümeyi tercih edeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sen 'büyük davalar, yıkılmayacak, yorulmayacak, üşenmeyecek dava adamları ister' diyensin. Sen, 'Biz milliyetçilik söylemini yeni akıllarına getirenlerden değil, ruhumuzla, canımızla, gerçek milliyetçileriz' diyensin. Sen 'şiddete asla tevessül etmeyeceksiniz. Silahınız fikirleriniz olacak, ben bir elinde Kur'an, bir elinde bilgisayar olan gençlik istiyorum' diyerek, fikri, imanı ve bilgiyi bu gençliğe rehber gösterensin. Binler bugün burada, dava arkadaşların bugün burada, sen rahat uyu şehidim. Hayallerin hayalimiz, davan davamız, yolun yolumuzdur. Ruhun şad olsun, mekanın cennet olsun."

EY KOCA REİS BİZ ÜŞÜMEYİ SENDEN ÖĞRENDİK..
RUHUN ŞAD OLSUN, MEKANIN CENNET



Üşüyorum

Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi, süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum..

Muhsin Yazıcıoğlu

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER