LİSE ÖĞRENCİLERİ SINAVSIZ ÜNİVERSİTE VE YGS’DEKİ ŞİFRE SKANDALINI PROTESTO İÇİN MİTİNG DÜZENLEDİ

LİSE ÖĞRENCİLERİ SINAVSIZ ÜNİVERSİTE VE YGS’DEKİ ŞİFRE SKANDALINI PROTESTO İÇİN MİTİNG DÜZENLEDİ

LİSE ÖĞRENCİLERİ SINAVSIZ ÜNİVERSİTE VE YGS’DEKİ ŞİFRE SKANDALINI PROTESTO İÇİN MİTİNG DÜZENLEDİ
Kadıköy’de çeşitli gruplara mensup liseli öğrenciler “Çözülen şifre değil çürümüş sistemdir” isimli bir miting düzenleyerek sınav sistemini ve YGS’deki şifre skandalını protesto etti. Mitinge katılan öğrenciler İbrahimağa Köprüsü’nden mitingin düzenleneceği iskele meydanına kadar yürürken kapatılan yollar nedeniyle trafik felç oldu. Vatandaşlar yürüyerek Kadıköy’e ulaşmaya çalıştı.

 
Mitinge katılan Demokratik Gençlik Hareketi, Devrimci Liseliler Birliği, Liseli Öğrenci Birliği gibi çeşitli gruplara mensup öğrenciler saat 14.00’de Tepe Natilus Alışveriş merkezi önünde toplandılar. Yaklaşık 400 kişilik öğrenci grubu “Çözülen şifre değil çürümüş sistemdir” ve “Dev-Lis’ten çılgın roje sınavsız üniversite” yazılı büyük bir pankart açıp “Eşit, parasız anadilde eğitim” şeklinde sloganlar atarak mitingin düzenleneceği İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Pankartın hemen önünde yürüyen bazı öğreniciler de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve ÖSYM Başkanı Ali Demir’in fotoğraflarının bulunduğu kuklalar ve üzerinde “ÖSYM mezara” yazılı siyah bir tabut taşıdılar.

Öğrencilerin yürüyüşü nedeniyle Kadıköy’de trafik yoğunluğu yaşandı. Trafikten bunalan vatandaşlar otobüslerden inip yürüyerek Kadıköy’e ulaşmaya çalıştı.

Protestocu öğrenci grubu Rıhtım Caddesi üzerinde bir süre yere oturup daha sonra da meşaleler yakarak koştular. Öğrenciler miting alanının girişinde oluşturulan arama noktalarından arandıktan sonra içeri alındılar.

Burada grup adına basın açıklamasını yapan lise öğrencisi Ruken Yıldız, YGS’nin sonunda açığa çıkan şifre sistemiyle fırsat eşitsizliğinin bu düzenin içinde ne kadar farklı noktalara geldiğinin açığa çıktığını belirterek “Yapılan YGS sınavı meşru değildir. İlk sınavın iptali yeterli değildir. Elemeci sınavlara karşı mücadelenin bir halkasıdır. YGS’deki şifreler aslında eleme sınavlarının buzdağındaki görünen yüzü oldu. Bu şifreler olmasa da biz liseli gençler yine elenenler arasında olacaktık. Bu sistem bireyin gelişimi ve isteği doğrultusunda bir kimliği değil sömürü düzeninin ihtiyaçlarına uygun yerleştirmeyi önümüze koymaktadır. Eşit parasız bilimsel ve anadilde eğitim istiyoruz.” diye konuştu.

Mitinge katılan öğrenciler daha sonra platformdan çalınan müzik eşliğinde halay çekerek eğlendiler. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken mitin olaysız sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER