Kutlu Doğum Haftası, Liderleri biraraya getirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" temasıyla Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin açılış töreni liderleri bir araya getirdi.

Kutlu Doğum Haftası, Liderleri biraraya getirdi
Kutlu Doğum Haftası, Liderleri biraraya getirdi

Ankara'da düzenlene Kutlu Doğum Haftası programı liderleri bir araya getirdi. Peygamber Efendimiz'in (SAV) doğumunun 1442'nci yılı vesilesiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" temasıyla Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin açılış töreni liderleri bir araya getirdi.

Konuşmalarda insan onurunun önemi vurgulandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

‘’Kevser suresi ırkçılığın kesin reddidir, Kevser Suresi soy üstünlüğü iddia edenlere asalet taslayanlara kendisini diğerinden üstün görenlere rabbimizin verdiği kesin ihtardır.Oğullarıyla övünenler soylarıyla böbürlenenler mezardaki ölülerini dahi sayacak kadar kafataslarını sayacak kadar aklını ve izanını kaybedenler aynı şekilde kevseri de kaybetmişlerdir. Irkçılık bir cahiliye adetidir. soyuyla kavmiyle kabilesiyle böbürlenmek bir cahiliye adetidir. Kim ki kendisi üstün görüyor başkasını hor görüyor cahiliye döneminde Hz Peygamber’e ebder diyenlerin yanındadır. İstanbul'da Sultanahmet meydanında duyulan o muhteşem ezanın Diyarbakır Ulu camiinden de aynı ruhla aynı sözlerle aynı adanmışlık ve aynı aşkla yayıldığını insanımıza hatırlatalım, Edirne'de Selimiye'de namaz kılanlarla, Şırnak Cizre Ulucamiinde namaz kılanların aynı kıbleye yöneldiğini milletimize hatırlatalım, Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli camiinde okunan sureyle mırıldanılan dua ile Şanlıurfa Halil ül rahman camiinde okunan sure ve duanın aynı olduğunu aynı kaynağa aynı membaa sahip olduğunu vatandaşlarımızla paylaşalım.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ;


‘’ Hz Muhammed insan haklarında ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşıydı. İnsan haklarıyla ilgili dünya tarihinde önemli bir yer tutan veda hutbesinde insanların kanlarının mallarının ve ırzlarının yani onurlarının şeref ve haysiyetlerinin güvence altında olduğunu vurgulamıştır. İnsan onuruna o kadar önem vermiştir ki karşılığında dünyayı verseler bir insanın hoşlanmayacağı bir şeyle incinmesinin doğru olmayacağını ifade etmiştir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli;

" İnsanı onurla payelendirilmiş bir milletin onursuz olması eşyanın tabiatına da beşeriyetin mantığına da ve kutsallarımızın ruhuna da aykırı olacaktır. Tek tek fertlerden oluşan milli bünyenin milli hasletlerin ve milli mevcudiyetin en az bireyin sahip olduğu onur düzeyi kadar saygınlıkla gündemiş olduğu şüpheye yer bırakmayacak kadar kesindir."

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ;

" Neden insan onuru çünkü insan onurunu kıran, insan onurunu ayaklar altına alan, insan onurunu rencide eden küresel sorunlar baş göstermeye başladı. Şiddet, terör, ötekileştirme, ırkçılık, ayırımcılık, nefret suçları çoğalmaya başladı. Neden insan onuru öncelikle bir özeleştiri yapmaya ihtiyacımız var, bizi onurlandıran, bize onur kazandıran sevgili Peygamberimizin tabiileri ve mensuplarının olduğu İslam dünyasında, İslam coğrafyasında, insanın değeri insanın onuru rencide edilmeye insanın onuru kırılmaya, ayaklar altına alınmaya devam ediyor. Hepimiz sorgulamak zorundayız kendi kendimizi bizim dindarlığımız neden onurumuzu yüceltmiyor. Dünyanın muhtelif yerlerinde Afrika’da neden insan onuru neden insan onuru ayaklar altına alınmaya devam ediliyor. Bunu sorgulamak için bu özeleştiriyi yapmak için insan onuru dedik."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ;

"Aslında hukuk da siyaset de ekonomi de devlette insanın daha onurlu bir yaşama kavuşması için vardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözü aslında doğrudan insan onuruyla ilgilidir."

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2013, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER