Kredi kartı sahiplerine önemli haber

Kredi kartı sahiplerine önemli haber

Kredi kartı sahiplerine önemli haber
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) asgari ödeme tutarlarını yeniden belirledi.

Kredi kartında yeni  mağduriyetlerin önüne geçmek isteyen Üst Kurul'un uzun süredir üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre, limiti 10 bin liranın altında bulunanlar için asgari ödeme tutarı yüzde 20, harcama limiti 10 ile 15 bin lira arasında değişen kredi kartı sahiplerinin asgari ödeme miktarı ise yüzde 30 olacak.

ASGARİ ÖDEME TUTARI KRİTERİ

Zaman gazetesinden Ercan Baysal'ın haberine göre, bir yıl içerisinde üç dönem arka arkaya asgari ödeme tutarının altında ödeme yapan vatandaş da artık kredi kartından nakit çekimi yapamayacak. Mart 2010 itibarıyla Türkiye genelindeki 26 milyon kredi kartı müşterisinden 2 milyon 280 bini asgari tutarı ödeyemediği için takip altında bulunuyor.

Nakit çekimine ilişkin düzenleme kurul tarafından tamamlanırken, asgari ödeme tutarlarına ilişkin olarak Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı'nın olumlu görüşünün alınması gerekiyor. Bu kapsamda Üst Kurul'un yaptığı düzenleme görüş için ilgili kuruluşlara gönderildi. BDDK'ya yakın kaynaklar, asgari ödeme uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte yeni mağduriyetlerin önüne geçilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

(kaynak: İnternethaber)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER