Komutanlar, sonuç almadan dönmüyor

24 şehidin ardından Hakkâri'ye giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının Ankara'ya dönüş tarihlerinin belli olmadığı öğrenildi.

Komutanlar, sonuç almadan dönmüyor
Özel Paşa, Hakkâri'deki karargahta operasyonu bizzat yönetiyor.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde verilen 24 şehidin ardından yurtiçinde ve Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürerken, komuta kademesinde alışılmışın dışında bir durum yaşanıyor. Terör örgütünün saldırılarının ardından Hakkari'ye giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının bölgeden dönmediği belirtildi. Genelkurmay kaynakları, komutanların Ankara'ya dönüş tarihlerinin de belli olmadığı bilgisini veriyor. Özellikle Irak'ın kuzeyinde istihbarata dayalı nokta operasyonlar şeklinde icra edilen harekatı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hakkari'de kurulan karargahta bizzat yönetiyor.

Son bilgiler burada değerlendiriliyor ve bir sonraki atılacak adım için kararlar alınıyor. Operasyonlarda kullanılan birliklerin intikal durumları, çatışma alanları anbean takip ediliyor. Genelkurmay Başkanı Özel ve kuvvet komutanlarının şimdiye kadar harekatta elde edilen başarı ve ölü ele geçirilen terörist sayısından memnun oldukları dile getiriliyor. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, eşkıyayı ininde boğmak için harekete geçtiklerini belirterek, "Genelkurmay Başkanımız ve komutanlarımız, bu işi bitirmeden Ankara'ya dönmeye, evlerine girmemeye adeta söz verdi." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER