Kızılay, Yalnız Değilsiniz

Türk Kızılayı, demokrasiye sahip çıkarak meydanlara inen Türk halkının yanında. Yaralı yakınlarına destek veren Türk Kızılayı, bütün araçlarını da vatandaşların hizmetine sundu.

Kızılay, Yalnız Değilsiniz
 Kızılay, Yalnız Değilsiniz
Türk Kızılayı, demokrasiye sahip çıkarak meydanlara inen  Türk halkının yanında. Yaralı yakınlarına destek veren Türk Kızılayı, bütün araçlarını da vatandaşların hizmetine sundu.

Gün birlik günü… Kızılay “Yalnız Değilsiniz” diyor

Ülkemizin milli birlik ve beraberliğini hedef alan darbe girişiminin ardından “Gün birlik günü” diyerek demokrasiye sarılan vatandaşları, Türk Kızılayı da yalnız bırakmadı. Türk Kızılayı, ülkemizin içinden geçmekte olduğu zor günlerde meydanlarda, caddelerde ve sokaklarda demokrasi lehine gösteriler yapan vatandaşların yanında yer alıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, bütün Kızılay Afet ve Hizmet Araçlarının, meydanlarda vatandaşlara hizmet etmesi için bölgelerinden çıkmaları talimatını verdi.
Dr. Kınık, “Kızılay, olayların başladığı andan itibaren sahada ve milletimizin yanındadır. Ankara, İstanbul, Adana, Trabzon, Gaziantep, İzmir, Hatay’dayız. Trakya'da ve Anadolu'dayız. Kızılay çalışanları ve gönüldaşları elinizde ne varsa meydanlarda bugün milletle paylaşma vaktidir” dedi.

Üsküdar ve Haseki Devlet Hastanesi’nde Kızılay araçları vatandaşa hizmet verdi

Çıkan olaylarda yaralanan 50’ye yakın vatandaşın tedavisi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devam ediyor. Sabah saatlerine kadar nöbet tutan vatandaşlara Türk Kızılayı yiyecek ve içecek ikramında bulundu.Üsküdar’da da demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşlara çorba ve çay ikramı yapıldı. Kızılay araçları 24 saat vatandaşlara hizmet verecek.

Vatandaşlara çağrı: “Lütfen yolları tıkamayın!”

Hastanelerde 800'ü Ankara'da, 200'ü İstanbul'da olmak üzere yaklaşık 1.000 yaralı bulunduğunun kan taleplerinden anlaşıldığını, yaralıların olduğu hastanelere ilave kan sevkiyatı yaptıklarını belirten Dr. Kınık, vatandaşlara, “Lütfen yolları araçlar ile tıkamayalım, yaya olarak ambulansa yol verelim” çağrısında bulundu.

Dr. Kınık, Ankara'da Numune Hastanesi önünde bekleyen yaralı vatandaşların aileleri ve yine Ankara'da Adli Tıp önünde bekleyen ailelere de destek verdiklerini söyledi. Dr. Kınık, “Psikososyal uzmanlarınızla Adli Tıp ve hastanelerin önünde de milletimizin ellerini bırakmıyoruz” diye konuştu.

Kızılay’ın şehidi var, Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder yaşamını yitirdi

Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı binasının önünde bulunan grubun içinde yer alan Serhat Önder, açılan atış sonucu vurularak şehit oldu.

Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder Genelkurmay önünde çıkan olaylarda şehit oldu. Darbe girişiminin ilk saatlerinde Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı binasının önünde bulunan grubun içinde yer alan Serhat önder açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan evli ve bir çocuk babası olan Önder, Ankara’dayken darbe girişimini alır almaz Genelkurmay Başkanlığı önüne gitmişti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Şehit Önder için şu mesajı yayınladı: Küçükesat Kızılay Şube Başkanım canım kardeşim Serhat Önder Genel Kurmay önünde Milletin emanetini korurken şehit oldu. Şehit olan Küçükesat Şube Başkanımız Serhat Önder'e Allah'tan rahmet, ailemize ve milletimize başsağlığı dileriz


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109