KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK İSTİFA ETTİ

Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık istifa etti. 

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK İSTİFA ETTİ

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK İSTİFA ETTİ

Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık istifa etti. 
Kahramanmaraş merkezli iki depremin 4. gününde Ahbap'a çadır satışı yaptığı ortaya çıkan ve tepkilerin odağına yerleşen Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık istifa etti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı televizyon programında Kızılay'ın çadır satması hakkında "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez" demişti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, bölgedeki depremzedelerin çadır ihtiyacını ‘bedelsiz’ sağlaması gerekirken, deposundaki çadırları depremin ilk haftasında Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığını ortaya çıkardığımız haberin ardından eleştirilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, görevinden istifa etti.

Kınık, Twitter hesabındaki Kızılay Genel Başkanı ibaresini ise Kızılay gönüllüsü olarak değiştirdi.

Kızılay'dan yapılan açıklamada,  "Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oybirliği ile Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı almıştır. 2016 yılından bu güne Genel Başkanlığı yürütmekte olan Dr Kerem Kınık'ın talebi ile alınan karar çerçevesinde Olağanüstü Genel Kurul'a kadar tüzük gereği 1. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir" denildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2023, 16:26

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER