Kızılay, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde meydanlara indi

Kızılay, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde demokrasi nöbeti tutmak için meydanları dolduran vatandaşlara destek oldu.

Kızılay, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde meydanlara indi
 Kızılay, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde meydanlara indi
Kızılay, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde demokrasi nöbeti tutmak için meydanları dolduran vatandaşlara destek oldu. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere demokrasi nöbetinin olduğu her noktada vatandaşlara su, sıcak çorba-çay, kumanya ve benzeri gıda malzemesi ikramında bulundu. Ayrıca Vatan Sana Kanım Feda adıyla kan bağış kampanyası da düzenlendi.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin hemen ardından Milli iradeye sahip çıkmak için sahaya inen Kızılay, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde de meydanlara indi. Kızılay ekipleri, Türkiye genelinde 249 Demokrasi Şehidini anmak ve aileleriyle dayanışma amacıyla meydanlarda demokrasi nöbeti tutanlara destek verdi. 

Vatan Sana Kanım Feda!

Kızılay görevlileri, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere demokrasi nöbetinin olduğu her noktada vatandaşlara su, sıcak çorba-çay, kumanya ve benzeri gıda malzemesi ikramında bulundu. Ayrıca Vatan Sana Kanım Feda adıyla kan bağış kampanyası da düzenlendi. Kızılay kan bağış ekipleri de demokrasi nöbetlerinin yapılacağı tüm meydanlarda kan bağışı kabul etti. “Vatan Sana Kanım Feda” sloganıyla yürütülen kan bağış kampanyasında 200’e yakın Kızılay ekibi görev aldı. Ayrıca Kızılay, darbe gecesi şehit olan Kızılay Küçük Esat Şube Başkanı Serhat Önder’in hatırasını yaşatmak amacıyla çektiği “Korkma Oğlum” filminin galasını gerçekleştirdi. Şehit Önder’in ismini verdiği Çocuk Koruma ve Sosyal Hizmetler Merkezi’nin de açılışını yaptı.

Genç Kızılaycılardan yürüyüş

Türkiye’deki tüm Kızılay Şubeleri, üyeleri, gönüllüleri ve Kızılay Gençliği Şehitler için indirilecek Hatm-i Şeriflerin dualarına da eşlik etti. İstanbul da Genç Kızılay üyesi gönüllü gençler, Çengelköy’de toplanarak, 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne yürüdüler. Saat 17.30’da Çengelköy Polis Karakolu önünden başlayan yürüyüş,15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde son buldu. Gençler yürüyüşlerini, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi anma programına katılarak tamamladılar. Kızılay Ekipleri, geçen yıl da 29 gün boyunca demokrasi nöbetlerinde halkımızın yanında yer almıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER