Kemal Kılıçdaroğlu'na Saldırı 1 şehit

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gitmekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yönelik çatışma çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na Saldırı 1 şehit

  Kemal Kılıçdaroğlu'na Saldırı 1 şehit

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gitmekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yönelik çatışma çıktı

Artvin'in Ardanuç ilçesine gittiği sırada konvoyuna saldırı düzenlenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bir şehidimiz olduğunu haber aldık. Sayın Erdoğan beni aradı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Keşke ülkemizde terör olmasa. Allah'ın verdiği bir canımız var, o da feda olsun'' dedi.

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gitmekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yönelik roketli saldırı hazırlığında olan terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma bir süre devam etti. Bu yaşananlardan sonra konvoy durduruldu ve Kılıçdaroğlu araç içinde koruma altında tutuldu. Bölgeye askeri helikopter istendi. Çatışmanın durmasının ardından Kılıçdaroğlu Şavşat'a geri dönerken ikinci bir saldırı yaşandı. Güvenlik güçleri bunun üzerine CHP Genel Başkanı'nı karayolları binasına götürdü.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınına bağlanarak durumu hakkında bilgi verdi.

KILIÇDAROĞLU: BENİM AÇIMDAN BİR SORUN YOK

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorun yok. Çatışmanın olduğu bir alanda galiba olumsuz tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar, bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz." dedi.

"BİR ŞEHİDİMİZ OLDUĞUNU HABER ALDIK"

Kılıçdaroğlu daha sonra Habertürk yayınına da bağlanarak açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Bir şehidimiz olduğunu haber aldık. Sayın Erdoğan beni aradı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

"ALLAH'IN VERDİĞİ BİR CANIMIZ VAR O DA FEDA OLSUN"

Programımı iptal etmiyorum. Sayın İçişleri Bakanımız aradı, Jandarma helikopter gönderecek, programımıza devam edeceğiz. Bu tür olaylarda geri adım atmamız mümkün değil. Allah'ın verdiği bir canımız var o da feda olsu. Benim bulunduğum araca kurşun isabet etmedi."

NELER YAŞANDI?

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gitmekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yönelik roketli saldırı hazırlığında olan terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

İLK ATEŞTE BAŞINDAN VURULDU

İlçenin Yanıklı mevkiinde meydana gelen olayda konvoyun önünde giden askeri aracı kullanan ve ilk ateşte başından ağır yaralanan jandarma erinin şehit olduğu, biri astsubay 2 askerin de yaralandığı öğrenildi.

Saldırı sonrası zırhlı araçla bölgeden çıkartılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Şavşat Kaymakamlığı binasına gelirken, daha sonra askeri bir helikopterle bölgeden ayrılacağı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109