Kazada Hayatını Kaybeden ŞÜKRAN MANAV İçin Çörekçiler Köyünde Eylem Yapıldı

Kazada Hayatını Kaybeden ŞÜKRAN MANAV İçin Çörekçiler Köyünde Eylem Yapıldı

Kazada Hayatını Kaybeden ŞÜKRAN MANAV İçin Çörekçiler Köyünde Eylem Yapıldı
28 Temmuz 2011 günü gece meydana gelen trafik kazasında Şükran Manav'ın hayatını kaybetmesi üzerine Çörekçiler köyünden çoğunluğu kadın olan yaklaşık 200 kişi D-100 karayolunu trafiğe kapadı.

Çörekçiler Köyünde Eylem

Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı Çörekçiler köyünde vatandaşlar İstanbul Samsun D-100 karayolunu trafiğe kapadı.
 
Çörekçiler köyünü ikiye bölen Çankırı-İstanbul D 100 karayolunda 28 Temmuz 2011 günü gece Süleyman Çalık yönetimindeki HDHSM 10 Danimarka plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Çörekçiler köyü sakinlerinden Şükran Manav'a çarpmış, Şükran Manav, olay yerinde hayatını kaybetmişti.
 
Aldığımız bilgilere göre 28 Temmuz 2011 günü gece meydana gelen trafik kazasında Şükran Manav'ın hayatını kaybetmesi üzerine Çörekçiler köyünden çoğunluğu kadın olan yaklaşık 200 kişi D-100 karayolunu trafiğe kapadı.
 
Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı Çörekçiler köyünde vatandaşlar tarafından trafiğe kapatılan ve 5 kilometrelik araç kuyruğunun oluştuğu İstanbul-Samsun karayolu, İlçe Kaymakamı Cahit Çelik'in girişimleriyle açıldı.

ILGAZ ÇÖREKÇİLR KÖYLÜLERİ'NİN ILGAZ KAYMAKAMI CAHİT ÇELİK'DEN İSTEKLERİ
 
Yapılamkta olan D-100 Bölünmüş yolun Köy Önünün özellikle bir an önce bitirilmesi, Bölünmüş yolun köylülerin gidebileceği yan yolların yaılması, Gerekiyorsa Özellikle Çocukların yola çıkmamasını sağlayacak Tel örgü ve benzeri şeylerle yolun yayaların girişine kapanması ve yayaların alt geçit veya üst geçitden geçmelerinin sağlanmısı, Araçlarımızın  ve hayvanlarının ise yan yollardan bölünmüş yola çıkmadan can ve mal güvenliğinin olduğu yan yollar  isteyen vatandaşlar yetkililer gelmeden yolu trafiğe açmayacaklarını söylediler.

Yarım saattir trafiğe kapalı olan yolun Samsun ve İstanbul taraflarında yaklaşık 3'er kilometrelik kuyruk oluştuğu gözlemlendi.
 
Olay yerine gelen Ilgaz Kaymakamı Cahit Çelik vatandaşlara şunları söyledi: "Şimdi şunu söyleyeyim değerli bacılar, ablalar, teyzeler, bu olay hepimizin başına gelebilir. Ben kendim de kaza yaptım, benim kardeşim de kazada öldü. O yüzden bu hiçbirimizin istediği bir şey değil; ancak haklı durumdayken haksız duruma düşmeyin. Sizin talebiniz ne ise ben arkadaşlar ile görüştüm, hepsini yerine getireceğiz. Ben de size şu sözü veriyorum; sonuçta sizin talebinizi ben de üst makamlara ileteceğim. Biz de talebinizi karayollarına ileteceğiz." Bize zorluk çıkarmayın. Sorunsuz bir şekilde yolu açalım dedi.

Yol yarım saatlik kapanmanın ardından tekrar trfiğe açıldı
 
Yolu kapatan vatandaşlarala araç sürücüleri de ara sıra sinirlenerek tepki göstermekten geri kalmadılar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER