Kavaklıdere, uluslararası şarap yarışmalarında madalya alan ürünlerine özel tadım günleri düzenliyor

Kavaklıdere, uluslararası şarap yarışmalarında madalya alan ürünlerine özel tadım günleri düzenliyor

Kavaklıdere, uluslararası şarap yarışmalarında madalya alan ürünlerine özel tadım günleri düzenliyor
Dünyadaki haklı gururumuz Kavaklıdere
Kavaklıdere, uluslararası şarap yarışmalarında madalya alan ürünlerine özel tadım günleri düzenliyor

Kavaklıdere Şarapları, bu sene şarap dünyasında pazarlamanın bir parçası olarak görülen uluslararası şarap yarışmalarında 11 altın, 28 gümüş, 42 bronz madalya olmak üzere toplam 110 madalya aldı.

Türk Şarap sektörünün en köklü ve öncü şarap üreticisi olarak 2010 yılında, uluslararası şarap pazarında unutulmayacak başarılar kazandı.


Konuyla ilgili olarak Kavaklıdere Şarapları'nın Basın ve Reklam Koordinatörü Elif Erol şöyle konuştu:
"Şaraplarımıza ve markamızın gücüne duyduğumuz güvenle 2010 yılının ilk 8 aylık diliminde yurt dışında yapılan, önemine bizzat inandığımız uluslararası şarap yarışmalarına; Fransa Bordeaux da yapılan “En Primeur 2009” tadımına,  Amsterdam’da ve New York’ta profesyonel şarap tadımlarına katıldık. Uluslararası Londra Şarap Fuarı’nda “Wines of Turkey çatısında” yer aldık ve şarap dünyasının ustaları Master of Wine (MW)’lara ve dünyaca ünlü şarap yazarlarına hem Londra’da hem de ülkemizde şaraplarımızı tattırma fırsatı yakaladık. Tüm bu girişimlerimizin sonucunda, aldığımız ödüller ve yüksek derecelerin 81 yıllık markamıza güç kattığı gibi dünya şarap pazarında, Türk Şarabı’nın Kavaklıdere markasıyla başarılı bir imaj oluşturmasını sağladığına inanıyoruz.

Dünya şarap pazarındaki atılımlarımız Öküzgözü, Boğazkere, Kalecik Karası ve Narince gibi yerli üzüm çeşitlerini tanıtırken, yabancı üzümlerin de kendi topraklarımızda ne kadar iyi sonuçlar doğurabileceğini tüm dünyaya göstermektedir.

Dünya şarap liginde yer alan bu şaraplarımızı  şişe açtırma zorunluluğu olmadan İstanbul’un en seçkin mekanlarında tatma şansını yakalamak için, 15-31 Ekim tarihlerini ajandanıza kaydetmeyi unutmayın."

Uluslararası şarap yarışmalarında Kavaklıdere’ye ödüller

OIV (Organisation International de la Vigne et du Vin), UIOE (Union Internationale des Œnologues) gibi uluslar arası şarap otoriteleri ve yerel otoriteler tarafından desteklenen ve şarap dünyasında pazarlamanın bir parçası olarak görülen şarap yarışmalarında alınan ödüller, üreticilere prestij kazandırıyor.

Kavaklıdere Şarapları 2010 yılında tüm dünyadan on binlerce şarabın katıldığı; Fransa, İtalya, Belçika, İngiltere, Kanada ve ABD’de yapılan en kıdemli şarap yarışmalarında yer aldı ve profesyonel jürilerin  yaptığı tadımlar sonucunda en iyi roze, 10 altın madalya, 26 gümüş madalya, 42 bronz madalya, 29 mansiyon, toplam 107 madalya ile ödüllendirildi. Katıldığı yarışmalardan Vinitaly (İtalya), Mondial du Rosé ( rozeler için yapılan tek uluslar arası yarışma), Sélection Mondiales (Kanada) , Monde Selection’( Belçika) ve San Francisco Wine Competition( ABD)’da Türkiye’den ödül alan tek üretici oldu.

 

 

 

Kavaklıdere şarapları şarabın üstadı kabul edilen Master of Wine tadımlarında en iyi şaraplar listesindeydi.

Mart ayında ülkemizi ziyaret eden Master of Wine ve şarap yazarlarının içinde bulunduğu Wines of Turkey ve Veritas tarafından düzenlenen tadımlarda Pendore ve Côtes d’Avanos şaraplarıyla yer aldı.

Kavaklıdere Pendore Boğazkere 2008” , 49 şarap içinde 17 puan alarak “mükemmel kategorisine giren ve en yüksek notu alan şarap (Wines of Turkey, Master of Wine Tadımı, 5 Mart 2010) ve Kavaklıdere Cotes d’Avanos Narince –Chardonnay 2008 ise en yüksek puan alan beyaz şarap (Masters of Wine Weekend Istanbul,7–8 Mart 2010) oldu.

Uluslararası Londra Şarap Fuarına Wines of Turkey platformu altında katılarak,  Master of Wine’lar tarafından yapılan tadımlarda ve dünya basınında yer ses getirdi.

Amsterdam’da  Michelin yıldızlı şeflere yapılan tadım sonucunda şaraplar Michelin yıldızlı restaurantların mönüsüne  girdi.

Elif Erol'un açıklamasına göre tüm bu başarılar 81. yıllık emeğin, bağ ve kavlara yapılan yatırımların ve konusunda uzman şaraba tutkun kadroların çalışmalarının karşılığı.

"Kavaklıdere Şarapları 1929 yılından beri, Anadolu toprağına ve üzümlerine duyduğu inancı hiç kaybetmeyerek, bu topraklar üzerinde yıllarca süren bağcılık çalışmaları yaptı. Bugün, 7 ayrı bölgede sahip olduğu 550 hektar bağlarında daha kaliteli üzüm elde edebilmek için dikim sıklığından, kaliteyi artırıcı budama yöntemleriyle verim düşürmeye kadar tüm yöntemleri kullanmakta; bağların içerisinde bulunan Pendore ve Kapadokya kavlarımızda gravite sistemiyle üzümleri taşıyarak kalite kaybını önlemekteyiz

2008 yılından beri  Stephen Derononcourt ve ekibinin Pendore ve Cotes d’Avanos bağlarına danışmanlığıyla da bağcılığımıza ve üretimimize güç kattık.

 

 

"2010 Şarap Yarışmaları’na Katılımımız Türk şaraplarını tanınmasına da katkı sağlıyor"

Basın ve Reklam Koordinatörü Elif Erol aldıkları ödüllerle ilgili şu bilgileri verdi:

"2010 Ocak-Haziran ayları arasında Fransa, İtalya, Belçika, İngiltere, Kanada ve ABD’de yapılan en önemli şarap yarışmalarına Kavaklıdere Şarapları olarak katıldık ve katıldığımız tüm yarışmalarda hemen hemen tüm şaraplarımız ödül aldı.

Şarap dünyasında pazarlamanın bir parçası olarak görülen şarap yarışmalarındaki başarımız, kurum ve ürün markamızı güçlendirirken, aldığımız ödüller dünya pazarında Türk Şarapçılığı’nın Kavaklıdere markası ile tanınmasını sağlıyor.

    * Bu yıl katıldığımız yarışmalarda 10 altın madalya, 26 gümüş madalya, 42 bronz madalya, 29 mansiyon, toplam 107 madalya aldık.

    * Katıldığımız yarışmalardan Vinitaly (İtalya), Mondial  du Rosé (Rozeler için yapılan tek yarışma), Sélection Mondiales (Kanada) , Monde Selection’ ( Belçika)’da Türkiye’den ödül alan tek üretici olduk.

    * 2010 yarışmalarında en çok ödülü alan şaraplar:Pendore Syrah 2008, Pendore Boğazkere 2008, Pendore Öküzgözü 2008, Ancyra Muscat 2008, Ancyra Narince 2009, Egeo Cabernet Sauvignon, Egeo Cabernet Sauvignon –Merlot, Egeo Syrah, Vin-Art Carignan Alicante, Vin-Art Kalecik Karası Syrah, Lal ve Tatlı Sert Narince 1999

    * Altın madalya alan şaraplarımız

Pendore Syrah 2008, Selection Mondiales, Kanada

Prestige Boğazkere 2004, Concours Mondial de Bruxelles, Belçika

Egeo Syrah 2008, Selection Mondiales, Kanada

Egeo Roze 2009, Mondial du Rose, Fransa

Egeo Roze 2009, San Francisco Wine Competition, Çift Altın

Vin-Art Kalecik Karası Syrah 2009, San Francisco Wine Competition, Çift Altın

Ancyra Muscat 2008, Challenge International du Vin, Fransa

Lal 2009, Selection Mondiales, Kanada

Tatlı Sert Narince 1999, Concours Mondial de Bruxelles, Belçika

Tatlı Sert Narince 1999, Vinalies Internationales, Fransa

 

 

    * Yeni roze şarabımız Egeo Roze 2009, sadece roze şaraplar için Fransa’da yapılan Mondial du Rosé yarışmasına ilk katılımında altın madalya aldı. Ayrıca Francisco'da yapılan, Amerika'nın en büyük ve en saygın şarap yarışması "San Francisco Wine Competition 2010" da, yarışmaya katılan tüm rozeler için de "en iyi roze şarap" seçildi ve "çift altın madalya” ile ödüllendirildi.  

    * Katıldığımız yarışmalar içerisinde madalya verilen şarap sayısının az oluşu ve seçiciliğiyle Vinitaly tüm şarap yarışmalarından ayrıcalıklı bir yere sahip.

Bu yarışmada Pendore Syrah 2008, 2008–2009 rekolteli kırmızı şaraplar kategorisinde bronz madalya alan tek şarap oldu.

    * IWC-International  Wine Challenge, IWSC-International Wine And Spirit Competition - ve Decanter World Wine Awards  şarap ticaretinin merkezi İngiltere’de yapılmaları, tüm dünyadan en çok katılım sağlanan ve tanınan yarışmalar olmaları ve  profesyonel jurileri ( master of wine ‘lar , şarap yazarları ağırlıklı)  dolayısıyla şarap yarışmaları içinde en önemli kabul ediliyorlar. Kavaklıdere bu 3 yarışmada toplam 5 gümüş, 28 bronz ve 26 mansiyon ile ödüllendirildi."

SELİN KUNT
[email protected]

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER