Kargo şirketlerine ceza yağdı

Kargo şirketlerine ceza yağdı

Kargo şirketlerine ceza yağdı
Kargo şirketlerine ceza yağdı
Rekabet Kurulu, Aras Kargo A.Ş-Fillo Ürün Odaklı Taşımacılık A.Ş'ye 6,5 milyon lira, MNG Kargo A.Ş'ye 2,9 milyon lira, Yurtiçi Kargo A.Ş'ye de 7 milyon lira idari para cezası verilmesine karar verdi.

Rekabet Kurulu'nun, söz konusu şirketler hakkında 13 Nisan 2009 tarihinde başlattığı soruşturma tamamlandı. Kurulun aldığı karar bugün tefhim edilerek, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, Kurul kargo taşımacılığı pazarında faaliyet gösteren Aras Kargo Yurtiçi Yurtdışı Taşımacılık A.Ş. - Fillo Ürün Odaklı Taşımacılık A.Ş., MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık A.Ş. ve Yurtiçi Kargo Servisi A.Ş. hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanunun ihlal edilip edilmediğinin tespiti için, soruşturma açtı.

Soruşturma sonucunda, söz konusu şirketlerin “2006-2008 yılları arasında rekabeti bozma amaç ve etkili anlaşma yapmak” suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun ilgili maddesini ihlal ettiklerine, bu anlaşmaya, 4054 sayılı Kanunda sayılan koşulları taşımaması nedeniyle bireysel muafiyet tanınamayacağına oybirliği ile karar verildi.

Kurul, bu nedenle, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun ilgili maddeleri ile “Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem Ve Kararlar İle Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uyarınca, 2009 mali yılı sonunda oluşan gayri safi
gelirlerinin takdiren yüzde 1,5 oranında olmak üzere,

- Aras Kargo Yurtiçi Yurtdışı Taşımacılık A.Ş.- Fillo Ürün Odaklı Taşımacılık A.Ş. ekonomik bütünlüğüne 6.530.799,79 lira

- MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık A.Ş.'ye 2.999.930,70 lira.

- Yurtiçi Kargo Servisi A.Ş.'ye 7.031.630,38 lira idari para cezası verilmesine oy çokluğu ile, Danıştay yolu açık ve gerekçeli kararı daha sonra tebliğ edilmek üzere karar verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109