KAR GELİYOR, BUGÜN EDİRNE YARIN İSTANBUL

KAR GELİYOR, BUGÜN EDİRNE YARIN İSTANBUL

KAR GELİYOR, BUGÜN EDİRNE YARIN İSTANBUL
EDİRNE’de ve Kırklareli’nde beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Kısa sürede kentleri beyaza bürüyen yağışlar yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışının perşembeyi cumaya bağlayan gece İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Yağış İstanbul'da 3 gün aralıklarla sürecek.

 Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya’da kar etkili oluyor. Edirne ve Kırklareli’nde sabah saatlerinde başlayan kar, kısa sürede kentlerin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Edirne kent merkezinde birçok yolda buzlanma meydana gelirken, belediye ekipleri yollarda tuzlama çalışmalarına başladı.

Belediyeye ait bir traktör Gazimihal Köprüsü’nde tuzlama çalışması yaptığı sırada arkasından gelen 22 EE 625 plakalı otomobil buzda kaydı. Ters yöne dönen otomobil, daha sonra yoluna devam etti. Trafik ekipleri, araçları yollarda dikkatli gitmeleri konusunda uyardı. Kar yağışının etkili olduğu Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nda karayolları ekipleri tarafından tuzlama çalışması başlatıldı. Kar yağışının etkisini artırarak devam etmesi beklenirken, kentte hava sıcaklığı 1 dereceye kadar indi.

Kırklareli’nde bu sabah itibariyle Kofçaz ve Demirköy İlçeleri ile Dereköy Beldesi'nde kar yağışı başladı. Günlük yaşımı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle Kırklareli 15’inci Karayolları Bölge Şefliği tuzlama çalışmalarına başladı. Kar yağışının olduğu bölgelerde tüm ilçe ve köy yollarının da açık olduğu belirtildi.

Tekirdağ ve Çorlu İlçesi’nde ise sabah saatlerinde başlayan karla karışık yağmur devam ediyor.
 ATAŞEHİRLİYİZ.NET

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER